Diyarbakır'da kapçakçılara nefes kesen operasyon

Diyarbakır polisi mobese kameralarından takip ettiği kapkaç, yağma ve yankesicilere nefes kesen bir operasyon düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Asayiş ve Özel Harekât polislerinin katıldığı operasyonda, vatandaşların cep telefonu, çanta ve cüzdanlarını alıp kaçanların evlerine operasyon yapıldı. Operasyonda 7 kişi yakalanırken, zanlıların 7 yankesicilik, 2 yağma, bir kapkaç ve cezaevine eşya sokma olaylarına karıştıkları tespit edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Diyarbakır merkez ilçelerinde yankesicicik, yağma ve kapkaç olaylarını gerçekleştirenlere yönelik geniş çaplı bir çalışma düzenledi.

Diyarbakır'ın işlek caddeleri üzerinde vatandaşların özellikle ellerinde taşıdığı çantalarını alıp kaçan zanlılar, önce şehrin güvenliğini sağlayan mobese kameralarından tespit edildi. Kameraların kaydettiği görüntülere göre, önce, kapkaççılar cadde üzerinde yavaş yavaş ilerliyor. Kapkaç edecekleri kişiyi belirledikten sonra birbirlerine kovalıyorlarmış gibi koşuyorlar ve bu sırada vatandaşın çantasını alıp ara sokaklara kaçıyor. Diyarbakır polisi, bu yöntemle vatandaşları mağdur edenlere yönelik organizeli bir çalışmaya imza attı. Zanlıların kaldığı ikametleri belirleyen polis, eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonda 7 kişiyi yakaladı. Gözaltına alınan zanlıların kapkaç, yağma ve yankesicilik suçlarını işlemek için örgüt kurdukları anlaştı. Zanlıların ayrıca cezaevine suç aletleri sokmaya çalıştıkları olaylara da karıştıkları belirlendi. Yakalanan zanlıların Diyarbakır'da 7 ayrı yankesicilik, 2 ayrı yağma, bir kap-kaç olayına karıştıkları belirlendi.

Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edilen zanlılardan 4'ü tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber