Gaziantep'e çevreci 80 yeni otobüs

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin MAN ve Otokar firmalarından aldığı çevreci 80 otobüsün protokol imza töreni yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 22:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nun fuayesinde yapılan imza töreninde açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep'in bugüne kadar ulaşım sorununun dolmuş ve otobüslerle çözüldüğünü söyledi. Metropol kentlerin en büyük sıkıntılarının ulaşım olduğunu ve bu sıkıntıyı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerinin de yaşadığını dile getiren Güzelbey, diğer büyük kentlerde tramvay, hafif raylı sistem ve metroların devrede olduğunu belirtti.

Gaziantep'in, her yıl Osmaniye'nin nüfusu kadar büyüdüğünü ve durumun trafiğe yansıdığını aktaran Güzelbey, ulaşım konusunda mesafe kat etmek için harekete geçtiklerini kaydetti. Göreve geldikten sonra ulaşıma ve altyapıya büyük özen gösterdiklerini ifade eden Güzelbey, özellikle ulaşımda yeni kavşaklar, alternatif yollar ve tramvay, otobüs ve dolmuşlarla ilin sıkıntısını asgariye indirdiklerini belirtti. Bu doğrultuda uluslararası bir ihale yaptıklarını ve ihaleyi MAN firmasının kazandığını belirten Güzelbey, 50 küçük boy otobüsü MAN firmasından, 30 küçük boy otobüsü ise Otokar firmasından aldıklarını açıkladı.

Belediye olarak, çöpten doğal gaz ürettiklerini ve aldıkları bu yeni otobüslerin de doğalgaz ile çalıştığını ifade eden Güzelbey, ekonomik ve aynı zamanda çevre dostu olan otobüslerin engelli rampası, kliması ve kamerasının bulunduğunu vurguladı. İlk yerli tankı yapan ve tamamı yerli olan Otokar firmasından ihale ile 30 otobüs aldıklarına işaret eden Güzelbey, böylece toplamda 80 otobüs aldıklarını kaydetti. Bu otobüslerin alçak tabanlı, çevre dostu, doğalgaz ile çalıştığını, engelli rampasının bulunduğunu aktaran Güzelbey, "Gönlümüz, mart ayında Gaziantep'te 80 otobüsün hizmet vermesinden yana. Bu nedenle Gaziantep'in ulaşımına yeni bir vizyon katmak istiyoruz. Hemen devamında yeni yılda 107 otobüsü daha devreye sokacağız." şeklinde konuştu.

"HEDEFİMİZ 100 BİN YOLCU TAŞIMAK"

Başkan Güzelbey, 2013 yılında tramvay çalışmasının İbrahimli bölümü için Meclis kararını alıp hemen temelini atmak istediklerini belirtti. Güzelbey, "Şu anda Karataş hattının devreye girmesiyle birlikte günde 35 bin yolcu taşıyoruz. İbrahimli'nin devreye girmesiyle birlikte bu rakamların 60 bine çıkmasını bekliyoruz. Bunlarla birlikte, Gaziantep'te günlük 100 bin yolcu taşımayı hedefliyoruz. Bu, bir ütopya değil, gerçekçi rakamlardır. Ulaşımla ilgili Gazianteplilerin sorununu, en çağdaş ve modern araçlarla 2013 yılının ortasına kalmadan çözmeyi vaad ediyoruz. Yeni otobüslerin Gaziantep halkına hayırlı olmasını diliyorum." değerlendirmesini yaptı.

Otokar firması yetkilisi İhsan Karslı ise kendi memleketine otobüs vermekten gurur duyduğunu ifade ederek, "Otokar firması, yüzde yüz Türk üretimi. Tamamı yerli mühendislerin çalıştığı bir firma. Bugün Gaziantep'e bu yerli otobüsleri kazandırmaktan mutluluk duyuyorum." diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin, çok hızlı geliştiğini ve değiştiğine işaret eden MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş Pazarlama Direktörü Eren Gündüz ise "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu konuda herkese örnek oluyor. Belediye için ürettiğimiz 50 otobüsü 2013 yılı mart ayına kadar teslim edeceğiz. Belediye, bu girişimi ile hem engelli vatandaşların sorununu çözecek hem de çevre kirliliğini önlemiş olacak." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber