Çaycuma'da 4 köydeki kuduz vakası

Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, ilçeye bağlı 4 köydeki kuduz vakasıyla ilgili "6 ay karantina altına tutulacak köylerdeki 100 köpeğe kuduz aşısı yapıldı" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce Aşağı İhsaniye köyü ile civarındaki 3 köyde kuduz vakasına rastlanması ardından gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin köylerdeki çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Yaman, şunları kaydetti:

"Aşağı İhsaniye ve civar köylerinde bir köpek, 14 köpek ile 1 ineğe saldırmıştı. Köylüler tarafından öldürülen köpeğin kuduz olduğunun anlaşılması üzerine gerekli tedbirler alınmış, 14 köpek ve inek itlaf edilmişti. Bunun üzerine köylerde gerekli tedbir uygulanmaya başlandı. 6 ay karantina altına tutulacak köylerdeki 100 köpeğe kuduz aşısı yapıldı. Ekipler, aşılama çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, köy sakinlerine de gerekli uyarılar yapılıyor."

İlçeye bağlı Aşağı İhsaniye ile Yeşilköy, Yeşilyayla ve Sazköy köyleri kuduz vakası nedeniyle bir süre önce karantinaya alınmıştı.

Muhabir: Hüseyin Tıraş/Erdinç Aksoy

Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber