İzmir'de doktorun darbedildiği iddiası

DEÜ'de görevli bir doktorun cezaevlerindeki açlık grevine destek veren grup tarafından kafeteryada kolunun kırıldığı öne sürüldü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 20:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli Dr. Mustafa Bolatkale'nin cezaevlerindeki açlık grevlerini destekleyen bir grup tarafından darbedildiği öne sürüldü.

Bolatkale, Sağlık Sen İzmir Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli olduğu 8 Kasım Perşembe günü, kafeteryada bulunduğu sırada slogan atan bir grubun yanına geldiğini anlattı.

Grubun cezaevlerindeki açlık grevlerini desteklediğini sonradan öğrendiğini söyleyen Bolatkale, "Terör örgütü lehine slogan atan grup tarafından, geçerli hiçbir açıklaması olmadan darbedildim. Bu talihsiz olay, orada bulunan hasta, hasta yakınları, öğrenciler, meslektaşlarım ve emniyet mensuplarının önünde acımasızca cereyan etmiştir" dedi.

Sol elinin kırılması nedeniyle geçirdiği 4 saat süren ameliyatın ardından 2 gün ortopedi servisinde kaldığını anlatan Bolatkale, şöyle konuştu:

"Ne üniversitemizin rektörü ne dekanı ne başhekimi geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ölmüş olsaydım, cenazeme gelirler miydi merak ediyorum. Emniyetten edindiğim bilgi, söz konusu silahlı ve bıçaklı grubun, açlık grevlerine destek veren terör örgütü yandaşları olduğudur. Seslerini duyurmak için bilinçli ve kasti bir şekilde bu olayı gerçekleştirmişlerdir. Burada kurban olarak ben seçildim. Bir doktoru öldürmeye teşebbüs edecek kadar ileri gittikten sonra bu eylemler hükmünü yitirmiştir."

Kendisini darbedenlerin olayın ardından fotoğrafını çekerek, ölümle tehdit ettiğini öne süren Bolatkale, yaşananların üniversitedeki güvenlik açığını ortaya koyduğunu kaydetti.

Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Recep Atçı ise saldırıyı şiddetle kınadıklarını, toplumsal şiddetin sağlık sektörüne ulaşmasını kabul etmediklerini bildirdi.

Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Efsun Yılmaz

Yayıncı: İbrahim Uyar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber