Kadına yönelik şiddete ilginç çözüm önerisi

Kadına yönelik şiddet olaylarına ilginç bir çözüm önerisini getiren TOBB Çorum İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Kepçeli, ?Tapu kayıtlarında erkek-kadın oranında dengenin sağlanması, kadına yönelik şiddet olaylarının önlemede çok önemli rol oynayacaktır? dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Goldman Sachs Vakfı tarafından 2008 yılında başlatılan ve Türkiye'de Özyeğin Üniversitesi ile hayata geçirilen ?On Bin Kadın Projesi? Çorum'da tanıtıldı. Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) İl Kadın Girişimcilik Kurulu öncülüğünde düzenlenen tanıtım toplantısına Goldman Sachs On Bin Kadın-Türkiye Program Yöneticisi İgme Kaya Sabancı ile TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Kepçeli ve kurul üyeleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Kepçeli, ülkenin kalkınabilmesi ve refah seviyesinin artması için, kadın girişimci sayısının artırılması gerektiğini söyledi. Kepçeli, tapu kayıtlarında, erkek-kadın oranında dengenin sağlanmasının, kadına yönelik şiddet olaylarının önlemede çok önemli rol oynayacağını savunarak, ?Dünyadaki işlerin yüzde 66'sını kadınlar yapmakta iken, dünyadaki toplam gelirin yüzde 10'una, dünyadaki mal varlığının ise sadece yüzde 1'ine sahibiz. Bir başka deyişle, dünyadaki işlerin yüzde 34'ü erkekler tarafından görülüyor ama gelirin yüzde 90'ına ve toplam mal varlığının da yüzde 99'una erkekler sahiptir? diye konuştu.

Goldman Sachs On Bin Kadın-Türkiye Program Yöneticisi İgme Kaya Sabancı ise, projenin tanıtımını yaparak program hakkında bilgiler verdi. Sabancı, programın 2008 yılı Mart ayında başlatıldığını, 5 yıllık süreyi öngördüğünü, 43 ülkeyi kapsadığını belirterek, 100 milyon dolarlık bütçesi olan projenin Türkiye'de Özyeğin Üniversitesi aracılığıyla yürütüldüğünü ifade etti.

Program sonunda Sabancı'ya ve emeği geçenlere plaket verildi. Proje sorumluları ve kadın girişimciler, daha sonra ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal'ı makamında ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber