Merzifon'da bin 800 öğrenci taşımalı sistemden faydalanıyor

Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürü Şinasi Adıbelli, 2012?2013 eğitim ve öğretim yılında ilçe genelinde taşımalı eğitim sisteminden bin 800 öğrencinin faydalandığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taşımalı eğitim sistemi ile ilgili bilgi veren Adıbelli, taşımalı sistemden faydalanan öğrencilere ayrıca öğle yemeklerinin de verildiğini ifade etti. Müdür Adıbelli, "Yeni eğitim ve öğretim döneminde ilçe genelinden toplam 124 araçla bin 800 öğrenci taşınmaktadır. Bu bin 800 öğrenciye aynı zamanda öğle yemeği de verilmektedir. Taşımalı eğitim sisteminin maliyeti yıllık 2,5 milyar lira civarında. Devletimizin hizmetleri günden güne kat kat artıyor. Devlet çocukların eğitimini en iyi şekilde, en iyi ortamlarda alması için tüm imkânlarını seferber etmiş durumda ve etmeye de devam edecektir." dedi.

Kış mevsiminin gelmesi ile servis araçlarına da gerekli uyarıları yaptıklarını kaydeden Adıbelli, "Öğrencilerimiz ihale yoluyla belirlenen servis araçlarıyla taşınıyor. Servis şoförlerinin olumsuz hava şartlarında neler yapması hususunda tüm taşıma merkezi müdürlüklerine resmi yazı gönderildi. Şoförlerin servis araçlarında zincir, takoz, çekme halatı ve yangın söndürme tüpü bulundurması gerekmektedir." şeklinde konuştu.

Müdür Şinasi Adıbelli, hava muhalefeti nedeniyle servis yapamayan şoförlerin durumu en geç 08.45'e kadar ilçe milli eğitim müdürlüğüne bildirilmelerini, ayrıca şoförleri araçlara kar lastiklerinin taktırmaları hususunda uyardıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber