Evlilik Öncesi Eğitim Programı eğiticileri Van'da buluştu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında yürütülen 'Evlilik Öncesi Eğitim Programı Eğiticilerin Eğitimi Semineri'nin üçüncüsü Van'da başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu'daki 10 ilden tıp, hukuk, rehberlik gibi konulardaki uzmanların katıldığı seminerde eğitim alacak olan eğitmenler daha sonra kendi illerindeki genç eş adaylarına eğitim verecek.

17 Kasım'a kadar sürecek seminere Van, Hakkâri, Şırnak, Siirt, Ağrı, Iğdır, Kars illerinden gelen eğitimciler katıldı. Beş yıldızlı bir otelde belediyelerin tıp, hukuk, eğitmen, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sosyal hizmetler ve rehberlik, sosyoloji ya da çocuk gelişimi formasyonuna sahip personele yönelik verilen seminere katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Seminerde konuşan Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin, evlik öncesi eğitimleri Türkiye açısında ciddi bir ihtiyaç olarak gördüklerini ve gerekli çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Aile ve Toplum Hizmetleri Daire Başkanı Vekili Rahime Bedir Şen, bakanlık olarak aile konusu ve kurumunu önemsedikleri için bu eğitim verdiklerini söyledi.

Daha önce çeşitli illerde yaptıklarını dile getiren Şen, ?Eğitimlere ortalama 120?150 kişi civarında eğitimcilerimizi eğitiyoruz. Onlara kendi yapılandırdığımız yeni evlenecek veya evliliğini sürdürmekte olan çiftlerin mutlaka işine yaradığını düşündüğümüz konularda farkındalık eğitimi programı hazırladık. Biz biliyoruz ki evlilik öncesinde çiftler birtakım beklentilerle evleniyorlar ve evliliklerini sağlıklı bir şekilde yürütmelerinin topluma olan faydasını da göz önünde bulundurarak sağlıklı bir evlilik ilişkisi geliştirmelerine yardımcı olmak istiyoruz. Bazen evlilikler çok küçük sebeplerle boşanmayla sonuçlanabiliyor ya da evliliklerde çiftler birbirlerine sevgiyle yaklaştıkları halde çatışma çözümünü bilmedikleri için olumsuz sonuçlara gidebiliyor, birbirlerini incitebiliyorlar. Bunların önüne geçebilmek için bir farkındalık eğitimi bu.? dedi.

Boşanma bütün toplumlarda olduğu gibi Türkiye'de de giderek artan bir unsur olduğunu dile getiren Şen, ?Ama bizim boşanma eğilimi gözükmekle beraber boşanmalar Avrupa ülkelerinde olduğu kadar çok yüksek değil ülkemizde. Ama bu boşanma eğiliminin arttığı ve giderek de artacağı tahmin edilen bir durum. İstatistiklerde bunu gösteriyor. Bunun yanında da boşanmış çiftlerin büyük bir kısmının yine kendi eşleriyle evlendiğini de biz gözlemledik. Buradan yola çıkarak, gerek boşanma sürecinde eşlere bir takım bilgiler vererek, gerekse sağlıklı bir boşanmanın gerçekleşebilmesi için, çiftler boşansa bile çocuklarıyla ve eşleriyle olan ilişkilerinde daha sağlıklı bir süreç gözetebilmeleri için, zarar görmemeleri için bir boşanma danışmanlığı da planlıyoruz.? diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül de evliliğin çok önemli bir müessese olduğunu hatırlatarak, ?Nasıl bir şoförün trafiğe çıkması için ehliyet şart ise hayat trafiğine çıkacak çiftlerin de önceden başlarına gelecek her türlü hadiselerle alakalı olarak eğitildikleri bir programa ihtiyaç vardı. Bu konuyu bakanlığımız çok önemseyerek ele almış durumda. Çiftler hayat boyunca karşılarına çıkacak her türlü konularda önceden bilgi ve bilinç sahibi olmaları için önceden eğitilmiş olacaklar. Biz müdürlüğümüzde bulunan uzman kadrolarla belediyeye evlenmek için başvuran çiftlere çeşitli eğitimler vereceğiz. Çiftler de ileride karşılaşabileceği her türlü sorun ile ilgili önceden bilgilendirilmiş olacaklar." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber