5 yıldızlı oteldeki yıkım gerginliği

Antalya'da 5 yıldızlı bir otelin kıyı kenar çizgisi altında kalan günübirlik kullanım alanlarını yıkmak isteyen belediye ekipleri ve otel görevlileri arasında ikinci gün de gerginlik yaşandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kundu oteller bölgesindeki 4 otelde kıyı kenar çizgisi altında kalan kaçak günübirlik alanların tespit edilmesi üzerine Muratpaşa Belediye Meclisi'nce 2005 yılında alınan yıkım kararını uygulamak için dün otele gelen ve otel çalışanlarının mukavemetiyle karşılaşan belediye ekipleri, yıkımı ertelemişti.

Yıkım işlemini gerçekleştirmek için sabah saatlerinde yeniden otele giden Muratpaşa Belediyesi'ne bağlı 160 işçi ve 45 zabıta, yıkım işlemini gerçekleştirmek istedi. Bu sırada otelde bulunan turistler de odalarının balkonuna çıkarak yaşananları izledi.

Otel görevlileri iş makineleri ve belediye ekiplerinin yıkım bölgesine girmemesi için kaçak yapıların bulunduğu alana otobüs ve otomobillerini park ettiler. Belediye yıkım ekiplerinin önünde kol kola giren otel personeli, belediye işçilerinin yıkım yapılacak tesislerine girmesine izin vermedi.

Bu sırada Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Sururi Çorabatır ile Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Deniz Fırat Budak ile görüşerek yıkımın iş makineleri yerine işçilerin çalışmasıyla gerçekleştirilmesi konusunda anlaştı.

Otel sahibi Mehmet Aygün'ün de izin vermesi üzerine belediyeden yaklaşık 20 işçi, gıda deposu, plaj, bar ve futbol tesislerinde yıkım işlemini gerçekleştirdi. Yıkım işleminin yapıldığı sırada otelden sahile giden turistler, fotoğraf makineleriyle belediye çalışanlarını görüntüledi.

Yıkımın gerçekleştiği otelin sahibi Mehmet Aygün, yaşananların Türk turizminin imajını zedelediğini savundu. Kendilerine tebligatın geç yapıldığını savunan Aygün, otellerinde kalan bin 200 müşterinin sabah kalktıklarında yüzlerce işçi ve zabıta ekibi ile karşılaştığını, bu durumu turistlere anlatmakta güçlük çektiklerini söyledi.

Türk turizmini geliştirmek için milyonlarca lira harcanarak reklam yapıldığını kaydeden Aygün, ''Bir yandan reklam yaparken bir yandan da böyle olaylarla turisti ülkemizden kaçırıyoruz. Bu görüntüler sadece bize değil, turizme de zarar verdi'' dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber