Başbakan Erdoğan, havalimanında cami açılışı yaptı

Atatürk Havalimanı yerleşkesinde bulunan ve yapımı 1,5 yıldır süren Hezarfen Ahmet Çelebi Camii, ibadete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Caminin açılışını yapan Başbakan Erdoğan, ?Ebediyete kadar bu topraklar üzerinde bu ezanlar dinmesin diyorum.? dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yapımına geçtiğimiz yıl başlanan ve 16 aylık bir çalışmanın ardından Selçuklu mimarisi kullanılarak tamamlanan Hezarfen Ahmet Çelebi Camii'nin açılışını yaptı. Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Erdoğan, ?Daha önce de burada bir mescit vardı. Ama bu çevreye çok daha müessir, çok daha tesirli olacak böyle bir mimari esprisi de olan eserin meydana getirilmesinde gerek Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi gerekse TAV'ın yönetimine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.? şeklinde konuştu.

İki bin kişi kapasiteye sahip caminin Cuma namazı için ihtiyaca cevap veremeyeceğini kaydeden Başbakan Erdoğan, ?En azından geçmişe göre çok daha farklı olacak. Hep söylüyoruz; ?bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli' diyor İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy. Bu anlayışla inşallah ebediyete kadar bu topraklar üzerinde bu ezanlar dinmesin diyorum.? şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz'ın dua okumasının ardından Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler kurdele keserek camiyi ibadete açtı. Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler bir süre camiyi gezerek bilgi aldı. Başbakan Erdoğan daha sonra Mısır'a gitmek üzere alandan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber