Mersin'de gençler askere cevşenle uğurlandı

Mersin'in Anamur ilçesinde askere gidecek 151 genç için uğurlama töreni düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakam Cengiz Cantürk ve Belediye Başkanı Mehmet Türe tarafından askere gidecek gençlere Cevşen-i Kebir takıldı.

Anamur Belediyesi tarafından ilçe genelinden vatani görevlerini yapmak üzere birliklerine katılacak 151 asker için uğurlama töreni düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim'in okunduğu programda edilen dualara hep birlikte ?âmin' denildi.

Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından Merkez Camii imamı Mehmet Gümüş tarafından Necip Fazıl Kısakürek'in Sakarya şiiri okundu. Anamur Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisi ise programa katılanları coşturdu.

Daha sonra ise askere gidecek gençler, Cevşen-i Kebir hediye edilmek kınaları yakılmak üzere sahneye çağrıldı. Kaymakam Cengiz Cantürk ve Belediye Başkanı Mehmet Türe Garnizon Komutanı Albay Ekrem Kesikbaş ile birlikte gençlerin boyunlarına cevşenlerini takarak kınalarını yaktı.

Belediye Başkanı Mehmet Türe, ilçede ilk defa, askere gidecek gençler için uğurlama töreni başlattıklarını söyledi. Türe, "Değerli asker kardeşlerimiz, bizlerden kısa bir süreliğine vatan borcu için ayrılacaksınız. İnşallah uğurladığımız gibi buraya sağ salim geleceksiniz. Biliyorsunuz kurbana kına yakılır Allah için, geline kına yakılır eşi için, askere kına yakılır vatana millete kurban olasın diye." şeklinde konuştu.

Ülkenin birlik ve bütünlüğünü bozmak isteyenlerin amacına ulaşamayacağını ifade eden Türe şöyle devam etti: "Bizim sabrımızı denemeyiniz. Biz bir ölür bin diriliriz. Bu vatan için her birimiz kurban olmaya hazırız. Değerli anneler babalar, Mehmetçiklerimizin sağ salim gelmesi için dua ediyoruz. Bu çocuklarımızı yetiştirdiğiniz için hepinizin ellerinden öpüyoruz. Bu millete hizmet ederek borcunuzu inşallah ödeyeceksiniz, sağ salim aramıza kavuşacaksınız. Vatanı size, sizi Allah'a emanet ediyoruz. Yolunuz açık olsun."

Askere gidecek gençler ise duygularını ifade ederek, vatani görevlerini yapacak olmanın kendilerini verdiği mutluluğu dile getirdi.

Konuşmaların ardından çalınan davul zurna eşliğinde Türe askere gidecek gençlerle çiftetelli oynadı. Omuzlara alınan gençler gönüllerince eğlendi.


CEVŞEN-İ KEBİR NEDİR?

Cevşenü'l-Kebir ismindeki dua Hz. Peygamber'e (sav), Uhud Harbi esnasında Cebrail (as) tarafından getirilmiştir. Cebrail (as), Hz. Muhammed'e (sav), "Üzerindeki zırhı çıkar ve bu duayı oku. Bu duayı üzerinde taşır ve okursan zırhtan daha büyük tesiri vardır." demiştir. Hz. Peygamber (sav) duanın tesirinin sadece kendine mi mahsus, yoksa ümmete de şamil olup olmadığı sorunca, Cebrail (as) şöyle buyurmuştur: "Ya Resulullah, bu dua Cenab-ı Allah'ın sana ve ümmetine bir hediyesidir. Bunun sevabını Allah'tan başka kimse takdir edemez."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber