2012-Kaymakamlık adaylığı giriş sınavı başvuruları başlıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2012 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2012-Kaymakamlık): Başvurular

2012 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2012-Kaymakamlık), 30 Aralık 2012 Pazar günü Ankara'da uygulanacaktır.

Başvurular, İçişleri Bakanlığı tarafından 12-23 Kasım 2012 tarihleri arasında alınacaktır. İçişleri Bakanlığı tarafından sınava başvurusu kabul edilen adaylar, 28 Kasım-5 Aralık 2012 tarihleri arasında sınav ücretini yatırarak ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.trİnternet adresinden ÖSYM'ye başvurularını yapacaklardır.

Adayların, sınava başvuru yapmadan önce İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulan başvuru koşullarını dikkatlice incelemeleri, tüm başvuru koşullarını taşıdıkları takdirde sınav ücretini yatırarak sınava başvuru yapmaları yararlarına olacaktır. Bu konuda İçişleri Bakanlığı'ndan ayrıntılı bilgi alınmalıdır.


SINAVA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR

2012 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2012-Kaymakamlık), 30 Aralık 2012Pazar günü Ankara'da yapılacaktır.

Sınav saat 09.30'da başlayacak ve 2,5 saat sürecektir.

Sınava ilk başvurular, İçişleri Bakanlığı tarafından 12-23 Kasım 2012 tarihleri arasında alınacaktır. İçişleri Bakanlığı tarafından, geçerli KPSS puanı olan ve başvurusu kabul edilen adayların TC kimlik numaraları ÖSYM'ye bildirilecektir.

İçişleri Bakanlığı tarafından TC kimlik numarası ÖSYM'ye bildirilen adaylar sınav ücretini 28 Kasım- 5 Aralık 2012 tarihleri arasında yatıracaklardır. Sınav ücretini yatıran adaylar, aynı tarihler içerisinde ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.trİnternet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresi ile başvuru bilgilerinin Aday İşlemleri Sistemine girişini yapacaklardır. Aday Başvuru Kayıt Bilgileri formunun yazıcıdan dökümünü alacaklardır. Form sınavın tüm aşamalarında gerekebileceğinden aday tarafından saklanmalıdır. Sınav ücretini yatıran ancak, ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.trİnternet adresinden başvurularını yapmayan adayların, sınav başvuruları tamamlanmamış olacağından bu adaylara Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecek, bu adaylar sınava alınmayacaktır. Şifresini unutan adaylar, başvuru merkezlerine (Ortaöğretim Kurumu Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri) nüfus cüzdanı/süresi geçerli pasaportu ile şahsen başvurarak ücreti karşılığı alabileceklerdir. Şifrenin edinilmesi ile ilgili ayrıntılı bilgi ÖSYM'nin İnternet sayfasında bulunmaktadır.

Adayların, http://ais.osym.gov.trİnternet adresinden girişini yaptıkları bilgilerinin sorumluluğu kendilerine aittir. Bu bilgilerdeki eksik ve yanlışlar yüzünden doğacak sonuçlardan aday sorumlu olacaktır. Bir adayın beyanının gerçeğe uymadığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan geçen süreye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği tüm haklarını kaybedecektir.

Sınav ücretini yatıran veÖSYM'nin http://ais.osym.gov.trİnternet adresinden başvurusunu yapan adaylara Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi'ni 24 Aralık 2012 günü saat 14.00'ten itibaren ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.trİnternet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi girerek edinecektir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Belgede yer alacak fotoğraf, adayın ÖSYM'ye son başvuru yaptığı sınavdaki fotoğrafı olacaktır. Adaylar sınava, İnternet'ten edinecekleri Sınava Giriş Belgesi ve nüfus cüzdanı/süresi geçerli pasaportu ile kabul edilecektir (Sadece zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ve askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, nüfus cüzdanı veya pasaport yerine kimlik belgesi olarak kabul edilecektir. Sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır.). Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.Bir aday bu belgeleri yanında olmadığı hâlde Sınav Merkezi Yöneticilerinin, ÖSYM Temsilcilerinin, bina veya salon görevlilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Yönetim Kurulunca geçersiz sayılacaktır.

Sınav için gerekli olan iki adet kurşunkalem, silgi, kalemtıraş, peçete ve şeker her bir aday için ÖSYM tarafından temin edilecektir. Tüm adaylar ÖSYM'nin İnternet sitesinde yayımlanan ?Sınav Uygulamalarına İlişkin Güvenlik Tedbirleri?ne uymak zorundadır.Sınav bina/salonları ÖSYM tarafından kurulacak güvenlik kameraları ile izlenebilecektir.

Sınavda adaylara, 30 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 90 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacaktır.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi: Türkçe (%10), Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (%5), Türkiye'nin Sosyo-Ekonomik Yapısı (%5) ve Türkiye'de Demokratikleşme ve İnsan Hakları (%5) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan,

Alan Bilgisi Testi : Anayasa Hukuku (%20), İdare Hukuku (%25), Türkiye'nin İdari Yapısı (%10), Türkiye'de Mahalli İdareler (%10), Ekonomi (%10) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan

oluşacaktır. (Yüzde değerleri Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Alan Bilgisi Testinden oluşan 120 soruyu kapsamaktadır.)

Adaylar, testteki sorularla ilgili cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kâğıtlarına işaretleyecekler, cevap kâğıtları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayarla değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ?geçersiz? sayıldığı takdirde, bu soru, ilgili testi işaretleyen tüm adaylar için doğru yanıtlanmış kabul edilecektir.

Testteki doğru cevap sayısı adayın bu testten aldığı ham puanını oluşturacaktır. Testteki her sorunun puan değeri aynı olmak üzere, yüz (100) tam puan üzerinden değerlendirme yapılacaktır. 100 tam puan üzerinden 70 ve daha yüksek puan alan adaylar, en yüksek puanlı adaydan başlanarak puan sırasına konacaktır. 70 ve daha yüksek puan alan adaylardan, ilan edilen kadronun (60), 4 katı olan 240 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 240. adayla aynı puanı alan diğer adaylar da mülakata katılmaya hak kazanacaklar ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaklardır.

Sınav sonuçları ÖSYM'nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM'nin http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

İlk 240 aday ve 240. adayla aynı puanı alan diğer adayların sınav sonuç bilgisinde ?İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata katılmaya hak kazandınız. Mülakat tarihleri İçişleri Bakanlığı tarafından bildirilecektir.?, 70 ve daha yüksek puan alan ancak kontenjana giremeyen adayların sınav sonuç bilgisinde ?Kontenjan nedeniyle mülakata çağrılmadınız.?, 70 puanın altında puan alan adayların sınav sonuç bilgisinde ise ?Kazanamadınız.? ibaresi yer alacaktır.

Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklanmasından itibaren en geç 10 gün içinde, ÖSYM'nin İnternet sayfasında yer alan ?Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi? konulu duyuru doğrultusunda Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM'ye başvurmalıdırlar. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise, soruların İnternet'te açıklanma tarihinden itibaren 5 iş günü içerisinde aynı şekilde yapılmalıdır. Bu adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Güvenevler Şubesi 6028011-5013 numaralı hesabına (IBAN NO : TR 070001000830060280115013) 5,00 TL yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekir. Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06538 Bilkent/Ankara adresine ulaştırılmalıdır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış dilekçeler işleme alınmayacaktır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. ÖSYM aday dilekçelerini ÖSYM'ninhttp://ais.osym.gov.trİnternet adresinden alabilecek ve/veya adayların vermiş olduğu dilekçeleri http://ais.osym.gov.trİnternet adresinden cevaplayabilecektir.

Sınavlarda kullanılan soru kitapçıkları sınav sonuçlarının ilanından 6 ay sonra, cevap kâğıtları ise 1 yıl sonra imha edilir. ÖSYM'de bulunan her türlü sınav evrakının aslı veya fotokopisi, yargı organlarının aksi kararları olmadıkça, aday dâhil hiçbir kişi ya da kuruma gösterilmez ve verilmez.

Sınava girecek adaylar sınav ücreti olarak 28 Kasım-5 Aralık 2012 tarihleri arasında, Akbank, Denizbank, T. Halk Bankası, T. Vakıflar Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı aracılığıyla ÖSYM adına 90,00 TL yatıracaklardır. Adaylar ÖSYM'ye başvurularını yapmadan önce sınav ücretini yatırmış olmalıdır.

Başvurusunu yapmayan, başvuru koşullarını taşımayan, başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran, aynı işlem için birden fazla ödeme yapan adayların ödedikleri ücretler geri verilmez.

Sınava başvuran adaylar sınavla ilgili düzenlemeleri ve ilgili mevzuatta yer alan düzenlemeleri kabul etmiş sayılırlar. Sınav kurallarına uymayan adaylara 6114 sayılı Kanun'a göre işlem yapılır. Sınavlarla ilgili her türlü açıklamanın, başvuruların ve sınav sonuçlarının adaylara duyurulması, Başkanlığın İnternet sayfasında yapılır. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber