Önce okudular, sonra kitap ve oyuncaklarını bağışladılar

Adana'da öğrenciler, 'Kitabımı Paylaşıyorum-Oyuncağımı Paylaşıyorum' projesi kapsamında 5 dakika topluca kitap okudu, daha sonra da kitap ve oyuncaklarını bağışladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Çukurova Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2 bin öğrencinin katılımıyla Kitabımı Paylaşıyorum-Oyuncağımı Paylaşıyorum projesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında Hayalpark'ta toplanan öğrenciler topluca 5 dakika kitap okudu. Daha sonra ise paylaşma adına kitap ve oyuncaklarını ihtiyaçlı öğrencilere gönderilmek üzere oluşturulan bölmeye attı. Törende konuşan Çukurova Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Avrupa'da her kişinin 1 yılda 7, Türkiye'de ise 6 kişinin senede 1 kitap okuduğunu ifade ederek, ?Aramızdaki fark 42. Bunları başarabildiğimiz ve o seviyeye gelmek için çaba harcadığımız zaman rahatlığı ve ferahı duyacağız. Nasıl okutacağız, önce kendimiz okuyacağız, çocuklar bizden görsün diye. Hazırlanan proje ile de kitap okuma oranının düşük olduğu ülkemizde bu oranı yükseltmeyi, öğrencilere kitap okumla alışkanlığını kazandırmayı ve kitap okumanın önemine dikkat çekmeyi hedefliyoruz.? dedi.

Çukurova Milli Eğitim Müdürü Veysel Kamil Akman da kitap okuma alışkanlığının düşük olduğundan yola çıkarak bu programı düzenlediklerini vurguladı. 2 bin öğrencilik bir toplanma ile 5 dakikalık kitap okumayla kitap okumanın önemine vurgu yaptıklarını söyleyen Akman, ?Bunun yanında bir de kullanılmayan oyuncakları da imkânı olmayan, ulaşamayan çocuklara ulaştıralım dedik. Bir komisyon vazifesiyle bunları toplayıp tasnif edip bize ihtiyaç bildiren okul ve öğrencilerimize pay edeceğiz.? ifadelerini kullandı.

Programda daha sonra öğrenciler yanlarında getirdikleri kitap ve oyuncakları, ihtiyaçlı arkadaşlarına ulaştırılması için hazırlanan bölmeye attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber