Çiftçi eğitimi için Bartın'da 260 köye, 260 kurs açılacak

Bartın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, tarımsal yayın ve eğitim alanındaki yeni hedefin 260 köyde 260 kurs açmak olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bartın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak protokolüyle gerçekleştirilen 'İstihdama Dayalı Mesleki Eğitim Kursları' kapsamında hayvancılık kursuna katılan 50 bayan çiftçiye sertifikaları düzenlenen törenle teslim edildi. Bartın'ın Ulus ilçesi Kumluca beldesinde düzenlenen sertifika törenine, Bartın Vali Yardımcısı Sibel Tursun, Ulus Kaymakamı Ali Fuat Atik, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ramazan Erdim ve vatandaşlar katıldı.

TARIMSAL YAYIN VE EĞİTİM ALANINDAKİ YENİ HEDEFİMİZ 260 KÖYÜMÜZDE 260 KURS.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, törende yaptığı konuşmada, ?Şunu iyi biliyoruz, nasıl boş kalmış tarla eğrelti, ısırgan ve dikene diz çöküp yozlaşıyorsa, bunun tam tersi bilgi ve teknolojiyle buluşturularak desteklenen çiftçi ve yatırımcılarımız tarım sektöründe, organik tarımı, iyi tarımı, kiviyi, çileği, seracılığı, hayvancılığı, tavukçuluğu, arıcılığı tekniğine uygun olarak istihdam sağlıyor. Kaliteli ve sağlıklı gıda arzını gerçekleştiriyor. Tarımsal yayın ve eğitim alanındaki yeni hedefimiz 260 köyümüzde 260 kurs, her köye eğitim.? dedi.

KURSİYERLER ANTALYA'DA Kİ TARIM FUARINA KATILMAK İSTEDİKLERİNİ SÖYLEDİLER.

Kursiyerlerden Sunay Adıyaman, evlendikten sonra hayvancılıkla uğraşmaya başladığını ifade ederek şöyle konuştu: "Hayvanlarımızı anne ve babalarımızdan gördüğümüz gibi besleyip büyütüyorduk, kursta eğitim almaya başlayınca doğru sandığımız birçok şeyin yanlış olduğunu öğrendik. Derslerimizde sağım tekniklerini, temizliği, hem hayvanlar hem de biz insanlar için sağlığın ne kadar önemli olduğunu, havalandırmanın hayvanlarımızın sağlığı ile et ve süt verimini etkilediğini, samanın hayvanlarımızın sadece midesini çalıştırdığını, beslenmesine fazla bir etkisi olmadığını öğrendik. Hayvanı soğuğun değil havalandırmamanın ve cereyanın hasta ettiğini öğrendik. Ayrıca komşularımızla böyle bir kursa katılmak birlikte bir şeyler öğrenmek öğrendiklerimizi de kursa gelmeyen arkadaşlarımızla komşularımızla paylaştık.? diye konuştu.

KEŞKE BUNLAR GEÇMİŞTE YAPILMIŞ OLSAYDI DA GÖÇLERİN BU KADAR FAZLA OLMAMASI SAĞLANMIŞ OLSAYDI

Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin ise şöyle konuştu: " Özellikle bu çalışmaların boşa gitmediğini, özellikle köylerimizde yaşayan insanlarımızın bu konularda geçim kaynaklarını daha da artırarak yöremizden göçün daha da azalacağını, keşke bunların geçmişte yapılmış olsaydı da göçlerin bu kadar fazla olmaması sağlanmış olsaydı diye düşünüyorum.?

İLÇE KAYMAKAMI OLARAK BUNU SAĞLAMAK, BU KONUDA YARDIMCI OLMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR

Ulus Kaymakamı Ali Fuat Atik de ? Kursiyerimizin bir talebi oldu, Antalya'da ki tarım fuarına gitme konusunda, ebetteki ben sizlerde bu heyecanı gördükten sonra, bu isteği gördükten sonra ilçe kaymakamı olarak bunu sağlamak, bu konuda yardımcı olmak boynumuzun borcudur, siz yeter ki isteyin, talep edin? şeklinde konuştu.

TOPLUMUN YARISINI KADINLAR OLUŞTURMAKTADIR. BUNA RAĞMEN EN AZ GELİRİ VE MAL VARLIĞINA SAHİP OLANLAR DA KADINLARDIR.

Bartın Vali Yardımcısı Sibel Tursun ise törende şunları söyledi: ? Toplumun yarısını kadınlar oluşturuyor. Buna rağmen en az geliri ve mal varlığına sahip olanlar da yine kadınlar. Erkeği yetiştirenlerin aslında kadınlar olduğu düşünüldüğünde, erkek ve kadının birbirine rakip değil, birliğini tamamlayan unsurlar olduğu ve bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiği görülecektir. Dolayısıyla kadınların erkeklerle birlikte iş gücüne ve üretime aktif olarak katılmaları, toplumsal kalkınmanın temelini oluşturmaktadır. Bu bağlamda, İl Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürlüğü, İŞKUR Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüklerinin işbirliğinde düzenlenen bu kurslar kadınların istihdam edilebilirliğinin artırılması ve daha iyi istihdam koşullarına sahip olması amacı taşımaktadır.?

Konuşmaların ardından hayvancılık kursuna katılan 50 bayan kursiyere belgeleri, Bartın Vali Yardımcısı Sibel Tursun, Ulus Kaymakamı Ali Fuat Atik, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ramazan Erdim tarafından verildi. Belge töreninin ardından dışarıda toplu olarak hatıra fotoğrafı çekildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber