Rektör Aşkın M(emur) koğuşunda

Haber Giriş : 18 Ekim 2005 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savcı, Aşkın'a sorgu boyunca 89 soru yöneltti. Yöneltilen suçlamalar arasında "kendine menfaat sağladığı" iddiası da yer alıyor

İhalenin edimine fesat karıştırdığı, iddiasıyla tutuklanan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın 250 kişi kapasitesi olan Van M Tipi Cezaevi'nin 3 kişi bulunan 5 kişilik "memur koğuşunda" kaldığı öğrenildi. Rektör Aşkın, kendisi gibi "görev suçu" ile suçlanan kamu görevlileri ile aynı koğuşu paylaşıyor.

Edinilen bilgiye göre Aşkın hakkında açılan soruşturmayı yürüten Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya, rektör Aşkın'a ağırlıklı olarak YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne 25 milyon dolarlık tıbbi cihaz alımına ilişkin ihaleyle ilgili tam 89 soru yöneltti. İspanyol Expansion firmasının kazandığı ihale çerçevesinde hukukta "edimin ifası" diye tanımlanan karşılıklı yükümlülüklerin yerine getirilmesi sırasında rektör Aşkın'ın haksız menfaat elde ettiği iddiası da yer aldı.

İtiraz Van'a gönderildi
Aşkın'ın avukatlığını yapan Teoman Evren ve Emre İncula, mahkemenin tutuklama kararına karşı itirazlarını içeren dilekçeyi dün mahkemeye sunulması için Van'a gönderdi. Dilekçede, Aşkın'ın görev yerinin belli olduğu ve kaçma ihtimalinin düşünülemeyeceği belirtilerek ayrıca delillerin tamamının toplandığına ve artık karartılacak bir delil olmadığına işaret edildi. Bu nedenle tutuklama koşullarının bulunmadığı savunulan dilekçede, hukuki dayanağının bulunmadığı kaydedildi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber