Ankara Üniversitesi'nde taşlı sopalı kavga

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2012 16:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde, karşıt görüşlü öğrenciler arasında taşlı sopalı kavga çıktı. Çıkan olaylarda bazı öğrenciler yaralandı. Sokağa taşan ve emniyet güçlerine taşla saldıran gruba, Çevik Kuvvet ekipleri biber gazıyla müdahale etti.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan taşlı sopalı kavgada 2 öğrenci yaralandı.

Kavganın, karşıt görüşlü grubun, diğer gruba ait öğrencilerin katıldığı bir paneli basmaları sonucu çıktığı iddia edildi. Kavganın ardından fakülteye çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi ve ambulans, sevk edildi. Üniversite yönetiminden alınan iznin ardından, polis ekipleri fakülteye girdi. Olayın gerçekleştiği alanda güvenlik kordonu oluşturan ekipler, tarafları ayırdı.

Polisin fakülteye girmesiyle dağılan gruplar, kampüsün Erdem Sokak girişinde ikinci kez karşı karşıya geldi. Karşıt görüşlü grup üyeleri, diğer gruba taş, sopa ve şişe ile saldırdı. Bunun üzerine Çevik Kuvvet ekipleri, gruba biber gazıyla müdahale etti. Müdahalenin ardından bir süre burada bekleyen tarafların birbirlerine karşı slogan attığı görüldü. Taraflar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Öte yandan çıkan olaylarda yaralanan 2 öğrencinin hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Yaralı öğrenciler fakülteye gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber