Kadın terörist için güvenlik nedeniyle hastane değiştirildi

Bahçelievler'de dün gece bir karakola teröristlerce düzenlenen bombalı ve uzun namlulu silahla gerçekleştirilen saldırının ardından sağ ele geçirilen kadın militanın, kaldırıldığı hastanede müşahade altına alındığı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2012 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yenibosna'daki 75. Yıl Polis Merkezi'ne biri kadın iki terörist, dün akşam saat 21.30 sıralarında bombalı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlemişti. İki polisin şarapnel parçalarından hafif şekilde yaralandığı saldırının ardından teröristlerden biri karanlıktan da faydalanarak yaya olarak kaçarken, kadın eylemcinin güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda, eylemde kullandığı kalaşnikof marka otomatik silahla birlikte çevreyolu istikametinde yaralı olarak ele geçirildi. Yasadışı sol bir örgüte mensup oldukları öğrenilen teröristlerden üzerinde sahte kimlikle yakalanan kadın teröristin başında çeşitli kırıklar oluştuğu öğrenilirken, eylemcinin kaldırıldığı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındığı belirtildi. Polis, doktorların müşehade altına aldığı kadın eylemcinin odasının kapısında nöbet tutarken, saldırganın gündüz saatlerinde taburcu edilerek emniyette sorguya alınması bekleniyor.

Öte yandan saldırganların polis merkezinin bahçesine attıkları patlamayan el bombası, Bomba İmha Uzmanları'nca etkisiz hale getirildi.

UZUN NAMLULU SİLAH VE TABANCA, İNCELENMEK ÜZERE EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Emniyeti hedef alan saldırının ardından kaçan saldırganın yakalanması için bölgede operasyon başlatan polis, tüm birimlere verilen eşkal doğrultusunda duyarlı olması istendi.

Diğer yandan iki polisin hafif şekilde yaralandığı saldırının ardından olay yerine İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın geldi. Bölgede incelemelerde bulunan Çapkın'ın ardında 75. Yıl Polis Merkezi'ni İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ziyaret etti. Emniyet yetkililerinden saldırı hakkında bilgi alan Mutlu, saldırganların yasa dışı sol bir örgüt üyesi olduğunun tespit edildiğini kaydetti. Mutlu, yaralı olarak ele geçirilen kadın eylemcinin üzerinden bir adet tabanca, bir adet kalaşnikof marka otomatik silah ve bir el bombasının çıktığını ifade etti.

Yakalanan kadın teröristin üzerlerinde ele geçirilen silahlar üzerinden yola çıkan polis, eylemde kullanılan silahların daha önce başka bir eylemde kullanılıp kullanılmadığını araştıracak. Kalaşnikof marka uzun namlulu silah ile tabanca ve patlamamış el bombasını, kapsamlı inceleme için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürdü.

KARAKOLA SALDIRAN KADIN TERÖRİST İÇİN GÜVENLİK NEDENİYLE HASTANE DEĞİŞTİRİLDİ

Bahçelievler'de dün gece bir karakola teröristlerce bombalı ve uzun namlulu silahla gerçekleştirilen saldırının ardından sağ ele geçirilen kadın militanın, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden, güvenlik gerekçesiyle Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi.

Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 75. Yıl Polis Merkezi'ne biri kadın iki terörist, dün akşam saat 21.30 sıralarında bombalı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlemişti. İki polisin şarapnel parçalarından hafif şekilde yaralandığı saldırının ardından teröristlerden biri karanlıktan da faydalanarak yaya olarak kaçarken, ismi açıklanmayan kadın eylemcinin güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda, eylemde kullandığı kalaşnikof marka otomatik silahla birlikte çevreyolu istikametinde yaralı olarak ele geçirildi. Kadın eylemcinin kaldırıldığı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden, güvenlik gerekçesiyle sabaha karşı tedavi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği kaydedildi. Çevik kuvvet polislerinin hastanede almış olduğu güvenlik önlemi dikkat çekerken, mahkum odasında müşahade altına tutulan eylemcinin, gündüz saatlerinde bu hastaneden taburcu edilerek emniyette sorguya alınması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber