Sağlık Bakanlığı: Gerçek kişi verilerine erişim mümkün değil

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2012 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, sağlık verilerinin, cumhuriyetin kuruluşundan beri toplanarak, istatistiksel analizlerde kullanıldığını bildirdi. Bakanlıkça toplanan verilerin güvenliğinin teknik, idari ve hukuki güvence altında olduğu belirtilen açıklamada, ?Gerçek kişi verilerine hiçbir surette erişim mümkün olmamakta, bu veriler gerekli şekilde şifrelenerek, maskelenerek, 27001 bilgi güvenliği sertifikasyonuna sahip bir veri merkezinde tutulmaktadır. Hiçbir seviyede hiç bir bakanlık çalışanı, kişi bazında sağlık bilgisine ulaşamamaktadır.? denildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, geçtiğimiz günlerde bazı medya kuruluşlarında, Bakanlık tarafından sağlık verilerinin kayıt altına alınabilmesi amacıyla uygulamaya konulan ve 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren muayenehanelerin de veri gönderiminin zorunlu hale getirildiği ?Sağlık Net' sistemi ile ilgili bazı gerçek dışı haber ve yorumların yer aldığını duyurdu.

Sağlıkla ilgili her türlü verinin toplanmasının hayati önem taşıdığı kaydedilen açıklamada; bu verilerin cumhuriyetin kuruluşundan beri Sağlık Bakanlığı tarafından toplandığı, istatistiksel analizlerden geçirilerek planlama ve hizmet sunumunda belirleyici olarak kullanıldığı vurgulandı. Bu kapsamda, uzun yıllardan beri kişisel sağlık verilerinin de toplandığı, ancak hastalar ile karşılaşan ilk sağlık görevlisinden başlayarak tüm aşamalarda kişi mahremiyetine gerekli özen gösterildiği, kişi mahremiyetinin dikkatle korunduğu ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber