Hırsızlık için girdikleri evde suçüstü yakalandılar

Kütahya'da, iki kişi, hırsızlık amacıyla girdikleri evde suç üstü yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2012 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Mahallesi Nuri Karaa Caddesi Özlem Sitesi A2 Blok'a yabancı iki kişinin girdiğini gören apartman sakinleri durumu polis'e bildirdi. Bölgede bulunan Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri apartman içerisine girip 4. Kat'ta Fikret Taşkın'a ait olduğu öğrenilen dairenin kapı kilidinin kırık olduğunu gördü.

Polis bu esnada içeriye girdiklerine ev içerisinde arama yapan Müslüm S.(16) ile Mehmet Yalçın'ı(18) gördü. Telsiz anonsları ile çevre güvenliği alan diğer ekipler ise iki kişiyi apartmanın dışına çıkartmak için içeriye girdi. M.S. ve M.Y.'nin yapılan üst aramasının ardından Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastahanesi'nde alınan sağlık raporunun ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

M.S. ve M.Y., polise verdiği ifadede İstanbul'dan Eskişehir'e gidip orada arkadaşları ile görüştükten sonra iki ayrı adreste bulunan daireden hırsızlık yaptıktan sonra kiraladıkları otomobil ile Kütahya'ya geldiklerini söyledi.Kütahya'da bir müddet otomobil ile gezdikten sonra Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan eve girdikleri esnada polis'in geldiğini de belirtti.

ÜÇÜNCÜ KİŞİ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Alınan ifadelerin ardından Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışmalar sonucunda üçüncü bir kişinin olduğu bildirildi. Eskişehir polisi konuyla ilgili soruşturmanın ardından O.Ö. isimli bir kişiyi tespit etti. Hırsızlık olayına karıştığı gerekçesi ile gözaltına alınan Olgun Özer alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan hırsızlık şüphelisi iki kişi Cumhuriyet Savcılığı'ndaki ifadelerinin ardından çıkarıldığı mahkemede yaşı küçük olması nedeniyle M.S. denetimli olarak serbest bırakılırken, M. Y. tutuklanarak Kütahya E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber