Başbakan, Sezer'in rektörleri davetini yorumladı: Bayram değil, seyran değil

Haber Giriş : 25 Ekim 2005 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, ?Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 29 Ekim resepsiyonuna ilk kez tüm rektörleri çağırmasına tepki gösterdi.

Kuveyt ve Yemen'e hareketinden önce Esenboğa Hava Limanı'nda basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, ?Sezer'in bütün rektörleri davet etmesi onlara destek olarak algılandı. Sizin bu konudaki yorumunuz nedir?? sorusuna şu karşılığı verdi: ?Bu sorunun muhatabı ben değilim. Bu soruyu muhatabına sorun. Fakat adama derler; bayram değil, seyran değil.?

YÖK Disiplin Kurulu'nun, yazdığı kitapta intihal yaptığı iddiasıyla öğretim üyeliğini iptal ettiği Başbakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Ömer Dinçer de, hukuki haklarını sonuna kadar kullanacağını söyledi. Başbakan'ı uğurlamak için Esenboğa Hava Limanı'na gelen Dinçer, bir grup gazeteci ile ayaküstü sohbet etti. Ömer Dinçer, YÖK'ün verdiği kararla ilgili hiçbir kaygı duymadığını söyledi. ?Benim hakkımda karar verenlerden vicdanım daha rahat.? diyen Dinçer, ?Ama yıprandım mı? Onu da zaman gösterir.? diye konuştu. Dinçer, yazdığı kitabın üzerinde tutulan büyütecin Türkiye'de hangi kitap üzerinde tutulursa aynı şeylerin bulunacağını da sözlerine ekledi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber