Trafiğe kapatılan sokak tepki çekiyor

Çorlu'da özellikle akşam saatlerinde dubalar ve şeritlerle kapatılan İmaret Sokak, vatandaşların ve sürücülerin şikayet konusu haline geldi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 20:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dönüş yapmak isteyen sürücüler dubalarla karşılaşınca şaşkınlık yaşarken İmaret Sokak'ın kimler tarafından ve neden kapatıldığı ise merak konusu oluyor.

Çorlu'da şehir içi trafiğinin had safhada olduğu akşam saatlerinde kimi yerlerin dubalarla kapatılması sürücülerin tepkilerine neden oluyor. Kimi zamanlar Atatürk Meydanı'ndan Omurtak Caddesi'ne dönüşün, son zamanlarda ise İmaret Sokak'ın dubalarla ve şeritlerle kapatılması sürücüleri şaşkına çevirdi. Herhangi bir kaza olmamasına rağmen gelişigüzel kapatılan Sokakların ne maksatla kapatıldığı ise merak konusu oluyor.

Yapılan bu çarpık ve düzensiz uygulamayı eleştiren sürücüler; ?Böyle bir uygulamayı sadece Çorlu'da görüyoruz. Böyle bir uygulama hangi kanuna, hangi mevzuata göre yapılıyor. Kim yapıyor, niçin yapıyor? Sebebi nedir? İnsanları mağdur etmekten başka bir şey değil. Böyle uygulama mı olur? Bir yerden bir yere dönüş yapmak istiyorsunuz, dubalarla sokak kapatılmış. Bu Türkiye'nin neresinde var? diye konuştular.

Çorlu trafiğinin bu gibi alınan saçma tedbirlerle çözülemeyeceğini ifade eden sürücüler; ?Bu uygulamayı hangi kurum yapıyor? Hangi kurum yetkilisi bu uygulamaya izin veriyor? Böyle Sokak kapatmakla insanların ulaşım özgürlüğünü etkiliyorlar. Atatürk Meydanı'nda dönüş yapmak istiyoruz ama dönemiyoruz. Nedeni dubalarla ve şeritlerle kapalı olduğu için. Çorlu'da böyle saçma uygulamalarla trafik sorunu çözülmez. Bunu uygulayan ve yapan kurumda neye istinaden Sokak'ı trafiğe kapatıyor. Atatürk Meydanı'na dönmek için Kaymakamlığa kadar gitmek zorunda kalıyoruz. Oraya kadar git ve oradan dönüş yapmaya çalış, trafikte dakikalarca beklemek zorunda kal? şeklinde konuştular.

Tekirdağ Valiliği'ni ve Çorlu Kaymakamlığı'nı bu konuda duyarlı olmaya davet eden sürücüler; ?Kimse bunun açıklamasını yapamıyor. Sokak neden kapalı diye sorduğumuzda kimse açıklama yapamıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Kim neye ve hangi yetkisine göre bu Sokakları trafiğe kapatıyor. Böyle saçma sapan bir çalışma mı olur? Ya Atatürk Meydanı kapalı ya da İmaret Sokak. Bu kadar araç nereden dönecek. Hangi mantığa göre bu yapılıyor. Buradan dönmesin, gitsin nereden dönerse dönsün diye bir mantık olabilir mi? Çorlu bu kadar sahipsiz mi?? diye konuştular.

Bundan önce Atatürk Meydanı'ndan Omurtak Caddesi trafiğe kapatılırken şimdi de son günlerde Omurtak Caddesi'nden Atatürk Meydanı'na dönüşler yapılmaması için İmaret Sokak trafiğe kapatılıyor. Duba ve şeritlerle trafiğe kapatılan Sokak, hangi maksatla kapatıldığıyla ilgili olarak ise kimse bir açıklama yapamıyor. Özellikle havanın kararmasıyla birlikte kapatılan İmaret Sokak, sürücülerin şikayet konusu haline gelmeye devam ediyor. Uygulamayı yanlış bulan sürücüler, eleştirilerini sürdürürken yaşadıkları mağduriyeti de dile getirmekten çekinmiyorlar.

Kapatılan İmaret Sokak yada Atatürk Meydanı'nın kısa sürede olaylara yetişmesi gereken polis, itfaiye ve ambulansların nasıl ve ne şekilde dönüş yapacağı ise merak uyandırıyor. Kimi zaman yaşanan olaylarda polis, ambulans ve itfaiye ekiplerinin geç kaldığını söyleyen vatandaşlar; ?Bu gibi ekiplerin neden geç kaldığı şimdi belli oluyor. Çorlu'da çarpık uygulamalar yüzünden ne itfaiyesi, ne ambulansı ne de polisi olaya giderken dönüş yapabilecekleri yol bulamıyorlar demek ki. Bu yüzden de geç kalıyorlar herhalde? dediler ve konuya farklı bir açıdan yaklaşarak eleştirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber