Çelik, YÖK'ü yargıya müdahale etmekle suçladı

Haber Giriş : 25 Ekim 2005 21:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Rektör Yücel Aşkın'ın tutuklanması olayında YÖK'ün rektörleri toplayarak Van'a gitmesinin yargıya müdahale olduğunu söyledi.

Soruşturma izni vermemesine rağmen kendi müsteşarı hakkında da dava açıldığını belirten Hüseyin Çelik, ?ben bu durumda 81 ilin Milli Eğitim müdürünü Ankara'ya çağırsam, bu yargıya müdahale midir değil midir? Tabi ki yargıya müdahaledir? dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın'ın tutuklanması sürecinde hükümetin suskun kalmayı tercih ettiğini dile getiren Çelik "hükümetle YÖK karşı karşıya değil" diye konuştu.

Bakan olarak yargıyı etkilemesinin mümkün olmadığını belirten Çelik, ?yargıyı etkileseydim, benim ya da arkadaşlarım hakkında olan davalara etkim olurdu. Bu güne kadar bir dava hakkında hiçbir zaman bir hakim ya da savcıyı da aramadım. Bunu iddia eden varsa çıkıp söyleyebilir? ifadesini kullandı.

"Üniversitelerle çatışma içinde değiliz"

"Hükümet olarak kesinlikle üniversitelere çatışma içinde olduğumuz söylenemez" diyen Bakan Çelik, siyasi yaklaşımımız çok farkılı olabilir. Ama yönetme konumunda olan insanların kavga etme gibi bir lüksü olamaz" şeklinde konuştu.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber