Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölge milletvekilleriyle bir araya geldi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2012 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'AK Parti Milletvekilleri, İl Teşkilatları Değerlendirme ve İstişare Toplantısı'na katılan ve daha önce dokunulmazlıkların kaldırılmaması yönünde açıklamalarda bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, toplantıya özel bir anlam yüklememek gerektiğini belirterek, "Biz her konuda toplantılar yapıyoruz; ekonomik meselelerde, ülkenin temel meselelerinde, bugün de herhalde Güneydoğu'yu konuşacağız. Özel bir anlam yüklemeye gerek yok. Politika belirlerken bu parti böyle bir parti, herkesin fikrini alır ve ona göre politika belirler" dedi.

AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölge milletvekilleri AK Parti Genel Merkezi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında "AK Parti Milletvekilleri, İl Teşkilatları Değerlendirme ve İstişare Toplantısı"nda bir araya geldi. Toplantı öncesinde ise bazı milletvekilleri AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lökbeyaz toplantının içeriğine ilişkin olarak, "Sayın Başbakanımızla birlikte zaten sık sık bu tarz istişare ve değerlendirme toplantısı yapıyoruz, bu da onlardan birisi" derken, Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ise, "Kızılcahamam'da Başbakanımızla konuşurken Doğu vekilleriyle istişare yapma kararını o zaman almıştı, bir gündemi yok, genel bir toplantı. Dokunulmazlık gündeme gelir mi gelmez mi bilmiyorum, her konuda konuşuruz diye düşünüyorum. Herkes fikrini söyleyecek, bir tek Güneydoğu'da değil, Doğu bölgesinden de vekillerimiz var" diye konuştu.

"BAŞBAKANIMIZ BÖLGEYE BÜYÜK ÖNEM VERİYOR"

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ise, toplantının içeriğiyle ilgili olarak, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakanımız bölge vekillerini toplantıya çağırdılar, bölgeyle ilgili bir değerlendirme yapacağız. Sayın Başbakanımız bölgeye çok büyük bir önem veriyor. Doğu, Güneydoğu meselesine, Kürt meselesine, PKK - terör meselesi zaten Türkiye'nin çok acil ve öncelikli bir konusu. Bölge vekilleriyle ilgili değerlendirmelerimizi Sayın Başbakanımızla paylaşacağız.?

Metiner, gazetecilerin toplantıda dokunulmazlıkların gündeme gelip gelmeyeceği sorusuna üzerine, "Hayır dokunulmazlık yok. Bu toplantılar bir kez daha şunu gösteriyor. Birincisi Sayın Başbakanımız bölgeye çok büyük bir değer veriyor. 'AK Parti'de parti içi demokrasi işlemiyor, kimse kendi fikirlerini söylemiyor' iddialarında bulunanların da ne kadar aslı astarı olmayan şeyler söylediklerinin göstergesi. Bir ay içinde Sayın Başbakanımız kaç kez vekil arkadaşlarıyla, özellikle bölge vekilleriyle toplantılar, istişareler, değerlendirmeler yapıyor. Partimizin kendi içinde ne kadar demokratik özgürlükçü olduğunu, Sayın Başbakanımızın ne kadar istişareye önem verdiğinin göstergesi" şeklinde konuştu.

Metiner ayrıca, "Kızılcahamam'da Sayın Başbakanımız bölge meseleleriyle ilgili olarak milletvekilleriyle görüşeceğini söylemişti, o zaman dokunulmazlıklar çok fazla gündemde değildi" diyerek bu toplantının dokunulmazlıklarla ilgili olmadığını, bölge meseleleriyle ilgili olduğunu belirtti.

"TOPLANTIYA ÖZEL BİR ANLAM YÜKLEMEYE GEREK YOK"

Daha önceleri dokunulmazlıkların kaldırılmamasına ilişkin yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da gazetecilerin sorularını cevapladı. Toplantının gündeminin dokunulmazlıklar olup olmadığı soruya cevap veren Ensarioğlu, "Dokunulmazlıkları konuştuk, onu çok çiğnemenin anlamı yok. Konuşulabilecek her şey konuşuldu, artık değerlendirildi. Biz her konuda toplantılar yapıyoruz; ekonomik meselelerde, ülkenin temel meselelerinde, bugün de herhalde Güneydoğu'yu konuşacağız. Özel bir anlam yüklemeye gerek yok. Politika belirlerken bu parti böyle bir parti, herkesin fikrini alır ve ona göre politika belirler" diye konuştu.

Ensarioğlu toplantıda herkesin görüşlerini dile getirip getirmeyeceği yönündeki bir soruya ise, "Mutlaka herkesin söyleyeceği bir şey vardır, onun için buradayız" cevabını verdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise toplantıya ilişkin olarak, "Henüz değerlendirme yapacak noktada değiliz, istişare toplantısı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber