Milli Eğitim'de hukuka aykırı atama iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2005 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Adana 1 No'lu Şube ve Türk Kamu-Sen İl Temsilciliği yöneticileri, Adana İl ve ilçe milli eğitim şube müdürlüklerine ?hukuka aykırı? atamalar yapıldığı iddiasıyla Bölge İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.

Türk Eğitim-Sen Adana 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Sezer, Adana Bölge İdare Mahkemesi önünde yaptığı açıklamada, atamaları ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verilmesini istedikleri 6 şube müdürünün, yeterli şartları taşımadıklarını öne sürdü.

Ataması yapılan 3 şube müdürünün asaleten, 3'ünün de vekaleten göreve başlatıldığını belirten Sezer, usulsüz işlemlere, daha önce olduğu gibi bugün ve bundan sonra da müdahale edeceklerini ifade etti.
Benzer atamaların kişileri ve devleti zarara uğrattığını savunan Sezer, ?Bu işin sonu, Milli Eğitim Bakanlığı'na kadar uzanıyor. Bakanlık, boş kadroları ilan etmesi gerekirdi. Böyle bir uygulama ve mantık olamaz. Herkesin hak ettiği yere gelmesi gerekir? dedi. Türk Kamu-Sen İl Temsilcisi Kamil Köse de hukuka aykırılığa karşı başlattıkları mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.

Hukukun üstünlüğüne inandıklarını belirten Köse, ?Türkiye bir hukuk devletidir ve yargının beklenen kararı vereceğinden şüphemiz yoktur. Haklı mücadelemiz devam edecek? dedi. Sendika temsilcileri, konuşmaların ardından avukatları Muhsin Özkale aracılığıyla Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurularını yaptılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber