Marmaris Pir Sultan Abdal Derneği, aşure etkinliği düzenledi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 19'uncusu düzenlenen Geleneksel Aşure etkinliği birlik beraberli ve kardeşlik mesajlarına sahne oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2012 21:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşure ve pilav ikramı yapılan etkinlikte açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı İsmetullah Altındağ, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak ırk, dil, din, renk ayrımı yapmadan hizmet vermekte olduklarını kaydetti. Altındağ, "Bunu pirimizden öğrendik, inancımıza saygı duyan herkese kapımız açıktır. Ancak siyasi ve ideolojik düşüncesi olanlar derneğimizi düşüncelerine alet etmek için gelmesinler. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği siyaset üstü bir dernektir. Derneğimiz ezilenin, mağdur olanın yanındadır. Hiçbir zaman bir siyasi partinin arka bahçesi olmadık, olamayız." dedi.

Bazen siyasilerin Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ni siyasi oyunlarına alet etmek istediklerinin farkında olduklarını ifade eden Altındağ, ?Onlara şöyle diyorum, saygısızlık yapmayın, bu coğrafyada yaşayan herkesin siyasi bir duruşu vardır, biz buna saygılıyız, herkes istediği tercihi yapabilir, derneğimizi siyasete karıştırmayın.? diye konuştu.

Günlücek Orman Parkı'nda yapılan etkinliğe farklı siyasi görüşlerden yüzlerce kişi katıldı. Aşure ve pilav ikramı yapıldı, zurna eşliğinde halay çekildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber