Alanya ve Manavgat'ta dolandırıcılık

Alanya ilçesinde, akaryakıt istasyonu bulunan bir kişi, Alanya ve Manavgat'ta dolandırıcılık iddiasıyla aranıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İddiaya göre, Alanya'nın Avsallar beldesinde bir akaryakıt istasyonu olan A.Ç, Avsallar Belediyesi başta olmak üzere bir çok kurumla anlaşmalı olarak benzin ve mazot satmaya başladı. Bu nedenle belediye çalışanlarıyla arası iyi olan A.Ç, belediyede çalışan temizlik işçisi de dahil olmak üzere bir çok kişinin kredi kartlarını kullandı. A.Ç, yine belediye işçisi ve bir çok kişiyi de kara ortak yapacağı vaadiyle toplam 27 daireyi ipotek olarak gösterdi ve bankalardan binlerce lira kredi çekti.

Kendi işlettiği benzin istasyonlarında çalışan işçilerin kredi kartlarını kullandığı iddia edilen A.Ç'nin, benzin istasyonuna bir başka olay nedeniyle icra gelmesi ve satışlarının durmasının ardından Alanya 1'inci İcra Dairesi görevlilerinin akaryakıt istasyonuna giderek icra işlemi başlattığı ve istasyonda bulunan yağ ve petrol ürünlerini haczettiği öğrenildi.

Bankalardan ipotek karşılığı çekilen kredilerin ödenmemesi halinde vatandaşların mağduriyetlerinin artacağı ileri sürülürken, olaya adı karışan bir çok vatandaşın davacı olamadıkları belirtildi. Avsallar Belediyesi'nin 2012 yılı yakıt ihalesini alan firmanın kapanmasının ardından belediye de benzinsiz kaldı. Belediye benzin ve mazot alımı için çözüm üretmeye çalışırken, Avsallar'da yaşayan ve dolandırdıklarını anlayan vatandaşlar jandarma ve polise başvuruda bulundu. Alanya, Manavgat ve Konaklı'da yaşayan çok sayıda vatandaş A.Ç'nin kendilerini mağdur ettiğini ve dolandırdığını ileri sürerek jandarma ve polise başvurdu. Vatandaşların belge ve beyanlarına göre 5 milyon lira ile kayıplara karışan A.Ç, her yerde aranıyor.

BAŞKANIN KARDEŞİ DE MAĞDUR

Avsallar Belediye Başkanı AK Parti'li Hüseyin Enver Görgülü, söz konusu kişinin vatandaşların iyi niyetini kullanarak ortadan kaybolduğunu söyledi. Görgülü, olayın büyük olduğunu belirterek "Şu ana kadar yaptığımız incelemede dolandırılan miktarın 2 milyon TL'yi bulduğunu gördük. Ancak bilinmeyenlerle birlikte bu tutarın 5-6 milyon TL'yi bulmasından endişe ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber