SGK personeli, stresi egzersizle kontrol altına almayı öğreniyor

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Sakarya İl Müdürlüğün'de çalışan personel, otojenik (gevşeme) eğitimiyle yoğun iş temposundan kaynaklanan stresi kontrol altına almayı öğreniyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurum personelinin kişisel gelişimine önem verdiklerini belirten SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, stresin ruh ve beden sağlığına zarar verdiğini söyledi. Canbasoğlu, "Hepimizin iş ve özel hayatlarımızdan kaynaklanan stresimiz olabiliyor. Bu stres zamanla hastalık ve öfkeye dönüşmemeli. SGK gibi tüm halka hizmet veren yoğunluk yaşanan bir kurumda personelin daha kontrollü ve güler yüzlü olması gerekmektedir. Personelimizin verimliliğinin düşmemesi için ruh ve beden sağlıklarını korurken, kişisel gelişimlerini arttırmanın bu eğitimlerle olacağını inanıyoruz." dedi.

Kişisel Gelişim Uzmanı Volkan Akdeniz, otojenik eğitimin diğer işlevlerinin yanı sıra, konsantrasyon azlığı ve bozukluğu, uykusuzluk, dinlenememe ve iç huzursuzluğu azaltmakta faydalı olduğunu kaydetti. Ayrıca bu eğitimin, zihinsel, bedensel yeteneklerin geliştirilmesinde etkili olduğunu ifade eden Akdeniz, "Egzersiz de bu eğitimin önemli bir parçası. Yaşamımızı engelleyici negatif düşüncelerin pozitif olarak değiştirilmesinde, olaylara ve yaşananlara sınır koymanın ötesinde kendi özgüvenimizi artırarak sorunlarla baş edilebileceğini göstermektedir. Sınav ve doğum öncesi hazırlıklarda ve her türlü strese karşı oldukça elverişli bir yöntemdir. Otonom sinir sistemi üzerinden bedeni kontrollü olarak gevşetme, kişinin ruhunu, psikolojisini rahatlatma metodudur. Adeta kişinin kendi kendini uyur konuma getirmesidir. Ama bu konum bir uyuma hali olmayıp, bilakis gevşemiş olan bedende bilincin açık olma halidir. Otojenik eğitim, doktor veya ilaç tedavisi yerine geçmez, ama bundan bağımsız olarak tüm tedavi ve terapilerin yanında destekleyici olarak uygulanabilir. Bilinçli ve kararlı uygulandığı takdirde de ömür boyu psikolojik hijyen sağlar." diye konuştu.

20'şer kişilik gruplar halinde 5 seans otojenik eğitimi alan personel ise, eğitimin çok faydalı olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber