Motosiklet sürücüleri trafikte daha dikkatli olmalı

Samsun Demir Atlılar Motosiklet Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Yasin Soyak, 2012 yılının içerisinde Türkiye'de 61, Samsun ise 2 motosiklet sürücüsünün trafik kazasında yaşamını yitirdiğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 21:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soyak, araç sürücülerinin trafikte daha duyarlı davranmasını istedi.

Samsun Demir Atlılar Motosikletliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Yasin Soyak, motosiklet sürücülerinin trafikte otomobil sürücüleri tarafından fark edilmediğini söyledi. 2012 yılı içerisinde Türkiye'de 61, Samsun'da ise 2 motosiklet sürücüsünün trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini söyleyen Soyak, ?Sürücü kurslarında verilen eğitimlerde motosikletin de kapsamlı bir şekilde anlatılması gerekiyor. Otomobil sürücüleri, trafikte motosikletleri fark etmiyor. Sürücülerin motosiklet sürücülerinin de bir can taşıdığını düşünmesi ve daha duyarlı davranmaları gerekiyor." dedi.

SAMSUN'DA 27 BİN MOTOSİKLET VAR

Türkiye'de trafiğe kayıtlı 2 milyon 571 bin 319 adet, Samsun'da ise 27 bin 183 adet motosiklet olduğunu söyleyen Soyak, açıklamasında şunları dile getirdi: ?Ülkemizde 500 binin üzerinde trafiğe kaydı olmayan motosiklet olduğu düşünülmektedir. Motosiklet sayısının yüzde 99 hususi, yüzde 1'i ticari ve diğer amaçlarla kullanılıyor. Genel tabloya bakıldığında motosikletler trafiğin yüzde 15'ini oluşturuyor. Motosikletlerin karıştığı kazaların yüzde 35'i kavşaklarda, yüzde 15'i dönüş kurallarına uymama ve yüzde 50'lik kesimde trafik kurallarına uymamaktan kaynaklanıyor. Yine Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2012 yılında yaptığı ve sonrasında hazırladığı rapora göre, motosiklet sürücülerinin yüzde 32'i kask takmıyor, yüzde 15'i ise ehliyeti olmadan araçlara biniyor. Trafik kurallarına uymak ve daha duyarlı davranmanın hayat kurtardığı unutulmamalıdır. Biz trafik kuralları ve motosiklet konusunda gerekli eğitimleri talep gelirse okullarda anlatmaya hazırız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber