Vali Mutlu'dan 'kar' açıklaması

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul trafiğinin düne göre çok rahat olduğunu belirterek, ?Meteorolojiden gelen bilgiler üzerine, okullarımız önümüzdeki günlerde devam edecek. Pazartesi yavrularımız inşallah okullarına başlayacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün İstanbulumuz düne göre çok daha rahat. Tabii burada İstanbulluların göstermiş oldukları refleksin de çok büyük bir payı var? dedi.

Vali Mutlu, Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ?Hac, Umre ve İnanç Turizmi Fuarı?na katıldı. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Mutlu, öğrencilerin önümüzdeki pazartesi günü okullarına gideceklerini belirterek, ?Meteorolojiden gelen bilgiler üzerine okullarımız önümüzdeki günlerde de devam edecek. Bunu engelleyecek hiçbir mahiyet yok. Pazartesi yavrularımız inşallah okullarına başlayacaktır. Bugün İstanbulumuz düne göre çok daha rahat. Tabii burada İstanbulluların göstermiş oldukları refleksin de çok büyük bir payı var. Bu vesileyle de ben İstanbullulara teşekkür etmek istiyorum? diye konuştu.

Trafiğin düne göre çok daha rahat olduğunu ifade eden Vali Mutlu, ?Bugün toplu ulaşım vasıtalarını kullanmak üzere, özel araçlarını çok mecbur olmadığı takdirde çıkartmamak suretiyle trafiği de rahatlatmış oldular. Dolayısıyla bugünü İstanbulumuz düne oranla çok daha rahat geçiriyor. Dün ani bir yoğun şekilde gün içerisinde bastıran kar, zaman zaman hemşehrilerimiz İstanbullulara yoğunluk getirdi ama akşam belli yoğunluktan sonra bu yoğunluk rahatlamak suretiyle bugün de tamamen sağlıklı bir ortama kavuşmuş oldu. Şu anda herhangi bir problemimiz yok? diye konuştu.

Vali Mutlu Karayollarının özelleştirilmesiyle ilgili ise şunları söyledi:

?Şimdi burada hedef, çok daha iyi bir işletmecilik ortaya koymaktır. Dolayısıyla şunu biliyoruz; bugüne kadar Karayollarının işletmeciliğinin yetersiz olduğunu söylemek istemiyorum. Bugüne kadar ellerinden geleni yapmaya çalıştılar şüphesiz ama uygulamada özel sektör yaklaşımlarının trafik akışına da getirecekleri tedbirler noktasında daha büyük yararlar sağlayabileceğine inanıyorum. Özel sektör yaklaşımlarının daha çabuk karar alabilme, uygulayabilme, tedbir geliştirme yararları var. Karayolları çok köklü, tecrübeli bir kuruluşumuz olarak bugüne kadar hem köprülerde hem otoyollarda bu konuda fevkalade güzel hizmetler verdiler ama bu mevcut trend içerisinde bunun hizmet kalitesinin standardını da artıracağını düşünüyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber