Ankara Barosu, ODTÜ'lü öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi

Ankara Barosu, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) çıkan olayların ardından 12 öğrencinin gözaltına alınmasını adliye önünde protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baro adına yapılan açıklamada gözaltıların hukuk dışı olduğu savunuldu.

Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Erol Aras, Göktürk-2 uydusu için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı ODTÜ yerleşkesindeki tören sırasında çıkan olaylarla ilgili Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. Maddesi ile yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin soruşturma başlattığını hatırlattı. Aras, soruşturma kapsamında 12 öğrencinin gözaltına alındığını belirtti. ODTÜ'de yaşanan olaylar sırasında bin öğrenciye karşı 3 bin 600 polisin ve çok sayıda zırhlı aracın ?orantısız' güç kullandığını ileri süren Aras, olaylardan sonra yapılan gözaltıların anlamlı olduğunu söyledi. Aras, ?Burada temel olan nokta, protesto hakkını kullanan ve mağdur olan aslında suç duyurusunda bulunmaları gereken öğrencilerin hem de normal bir soruşturma kapsamında değil Terörle Mücadele Kanunu kapsamında gözaltına alınmasıdır.? dedi. Yetkililere seslenen Aras, "Bu eylemi Terörle Mücadele Kanunu'na hangi kararla soktunuz?" diye sordu.

Herhangi bir terör örgütü bağlantısının bahis konusu olmadığını iddia eden Aras, öğrencilere yapılan gözaltıların tamamının hukuk dışı olduğunu öne sürdü. Aras, ?Gerekirse 5 bin avukatla beraber Ankara Emniyeti'ndeki öğrencileri savunmak için orada olacağız.'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber