Dayak atan polis memurlarına beraat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2012 12:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, Beyoğlu'nda Sosyalist Parti (SP) üyesi 3 kişiye işkence yaptıkları iddiasıyla 48 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan 5 polis memurunun beraatine karar verdi.

Yolda kimlik kontrolü nedeniyle polislerle yaşanan tartışma sonrası çıkan kavgada vücutlarında kırıklar oluşan SP?üyesi 3 kişinin avukatı Sinan Varlık, ?İddia makamı, savunma koşulları bulunduğundan dolayı TCK'nın 25/1. maddesi gereğince sanıkların beraatini talep etmiştir. Meşru savunma olabilmesi için öncelikle bir saldırının olması gerekir. Olaya bakıldığında öyle bir saldırı söz konusu değildir? dedi.

Mağdurların yaralı hallerine göre işkence suçunun oluştuğunu öne süren Varlık, sanıkların işkence suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatı Halil İbrahim Koca ise ?Polislerin kendileri de yaralanmıştır. Mağdurların hakkında da dava açıldığı hususunun göz önüne alınarak, müvekkillerimin, zor kullanma yetkisi sınırı içinde davrandıkları ve sınırı aşmadıklarına dikkat edilsin. Beraatlerine karar verilsin? diye konuştu.

Mahkeme heyeti, polis memuru sanıklar Cihan Saraç, Osman Tozan, Recep Koç, Emre Hakim Çavuş ve Habip Karadelioğlu'nun kanunun hükmünü yerine getirdiklerinin ve yetkili bir merciden verilen, yerine getirilmesi de görev gereği zorunlu olan emri uyguladıklarının anlaşıldığını ifade ederek beraatine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber