Samsun'un en eski yerleşim merkezine uydu kent kurulacaK

Samsun'un İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, şehrin en eski yerleşim merkezi olan İlkadım ilçesinin güneye taşınması için Uydu Kent Projesi yapılacağını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Demirtaş, Ahullu Mahallesi ve Kapaklı köyü bölgelerinde uydu kent kurmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Samsun'un sahil şeridine kurulduğu ve bu yönde gelişmeye devam ettiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kentin bu karmaşık yapıdan kurtarılması gerektiğini ifade etti. Kentin karmaşık yapısını kurtarmanın önünü açacak olan Uydu Kent Projesi hakkında bilgi veren Demirtaş, "Şehir merkezindeki yoğunluğu azaltmak için bir çalışma başlattık. Ahullu ve Kapaklı bölgelerinde Uydu Kent Projesi yapmak için bir dizi çalışma başlattık. Bu projemiz için arazi toplulaştırma çalışmaları sürüyor. Arazi toplulaştırma çalışması bittiği zaman cazibesi yüksek model bir şehir kurmayı planlıyoruz.? dedi.

Bu projeyi çok önemsediğini kaydeden Başkan Demirtaş, "Buradaki amacımız İlkadım ilçesini iç kısımlara taşımaktır. İçeriye taşımak için de cazibeli bir merkez oluşturmamız lazım. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Uydukent Konut Projesi'nde inşallah bunu yapacağız. Ahulu köyü ve Toybelen mevkiinde Uydukent Konut Projesi'ni yapıp, insanlarımızın oralardan ev almalarını ve ilgilenmesini sağlayacağız. Bu anlamda da şehrimizi geri taşıyacağız.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber