Astsubay'ın cinnetinin ardındaki sır: 50 milyarlık kredi kartı borcu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2005 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42


Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde dün iftar saatinden sonra cinnet geçirerek, eşi ve 12 yaşındaki kızını vurup ardından silahını beynine dayayarak intihar eden Astsubay Kadir Şuayip Yüce'nin (35), 50 milyar liralık kredi kartı borcunun bulunduğu öğrenildi. Daha önce de 65 milyar liraya dayanan kredi kartı borcu babası tarafından ödenen Yüce'nin bu yüzden cinnet geçirerek ailesini katlettiği ve canına kıydığı ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, olay, dün iftar saatinden sonra, Akhisar Hava Meydan Komutanlığı astsubay lojmanlarında meydana geldi. Akhisar'dan misafir gelen anne ve babasını iftarda ağırlayan Kadir Şuayip Yüce (35), onları uğurladıktan bir saat sonra, iddiaya göre 13 yıllık eşi Mine Yüce (30) ile biriken 50 milyarlık kredi kartı borcu yüzünden tartıştı. Tartışma sırasında cinnet geçirdiği öne sürülen Astsubay Yüce, beylik silahı ile eşi Mine Yüce ve kızı Buse Nadire Yüce'yi (12) öldürdükten sonra, bir kurşunda kendi başına sıkarak intihar etti. Astsubay Yüce intihar etmeden önce de "Kredi kartı borçlarımı ödeyemedim, bunalıma girdim, ondan yaptım" yazılı bir mektup bıraktı.

Korkunç olay, Astsubay Yüce'nin sabah mesaiye gelmemesi ve 12 yaşındaki kızı Buse Nadire Yüce'nin de eğitim gördüğü Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu'na gitmemesi üzerine ortaya çıktı. Lojmana giden görevliler, eşi ve kızını yerde kanlar içinde, astsubayı da bilgisayarının başında ölü vaziyette buldu. Astsubayın bilgisayarına da mektupta yazdıklarını yazdığı tespit edildi.

Olaya savcılık el koyarken, cenazeler önce Akhisar Devlet Hastanesi morguna, ardından da İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Astsubay Kadir Şuayip Yüce'nin, eşi Mine Yüce ile evlendikten bir yıl sonra borçları yüzünden kısa süreli olarak ayrıldıkları ve Mine Yüce'nin kızını babasının evinde dünyaya getirdiği öğrenildi.

Öte yandan, Astsubay Kadir Şuayip Yüce'nin bundan 2 yıl önce de 65 milyar liralık kredi kartı borcu yaptığı, bu borcun babası tarafından 2 araba ve bir ev satılarak kapatıldığı belirtildi. 10 adet kredi kartının bulunduğu öğrenilen astsubayın, yine harcamalarına dikkat etmeyerek 50 milyar liralık borç yaptığı ve bu yüzden de eşi ile sık sık tartıştıkları iddia edildi.

Cenazeler, Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemelerin ardından, öğleye doğru aileler tarafından ayrı ayrı alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber