Baraja 'boğaz köprüsü' hayali

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Almus Barajı üzerine yapılması istenilen köprünün maliyetinin 30 milyon TL'yi bulabileceğini belirterek, ?Özel idarenin de bu kadar kaynağı yok? dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat'ın Almus ilçesinde incelemelerde bulunan Vali Taşkesen, Almus Kaymakamı Fatih Çelikkaya'yı makamında ziyaret ederek brifing aldı. Daha sonra Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan'ı makamında ziyaret eden Vali Taşkesen, çalışma ve tesislerle ilgili bilgi aldı. Başkan Arıkan'ı ziyaretinin ardından Vali Taşkesen, Almus Barajı'nı kıyısında bir yamaçta merhum eski Tokat Valisi Recep Yazıcoğlu'nun yaptırdığı ve Orman İşletme uhdesinde atıl olarak duran Tufantepe'de incelemelerde bulundu. Yazıcıoğlu'nun kaldığı odanın ahşap tavanına hayran kalan Vali Taşkesen, harap şekilde bulunan tesisin bahçesinden Almus Barajı'nı inceledi. Tesisin 2-B Yasası kapsamında hazineye geçmesini beklediklerini ifade eden Taşkesen, ?Zamanında güzel bir tesis olduğu gözüküyor, asil bir duruşu var. Şimdi 2-B kanunu ile ilgili bir değerlendirme var. Kanuna göre yürütülen çalışmalar hazineye geçecek. Hazineye geçtikten sonra artık ne olacağına karar vereceğiz. Burayı kiralaya da biliriz, özel idareye bir projede yapabilir. O zaman görebiliriz? dedi.

Almus Barajı'nın karşısındaki köy ve beldelere ulaşımı yaklaşık 20 kilometre kısaltmak amacıyla araç köprüsü yapılması isteklerini değerlendiren Vali Taşkesen, köprünün projesinin en az 500 bin TL, yapımının da 30 milyon TL'yi bulabileceğini ifade ederek, ?Su olmasa burayı 8-10 milyon TL'lik bir maliyette bu yapılabilirdi. Baraj dolmadan önce düşünülseydi olabilirdi. O zaman da mümkün değildi. Buraya boğaza köprüsü lazım. Onun da bence maliyeti 30 milyon TL'den aşağı olmaz. Kendini amorti edecek bir yol ama kaynak bulmak kolay olmayacaktır. Buraya sadece kaynak DSİ yapmıyor, özel idarenin yapması lazım. Özel idarenin de bu kadar kaynağı yok. Ama bir proje yapılır ondan sonra kaynak arayışına başlar. Ama kısa vadede yapılabilir gözükmüyor. Gerekçi olmak lazım? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber