Genç iş adamlarından köy okuluna kitaplık ve kitap desteği

Malatya Aktif İşadamları Derneği'nin (MAKİAD) genç üyelerinin oluşturduğu Genç MAKİAD, Kale ilçesi Bent köyündeki ilköğretim okuluna kitaplık ve 200 kitap hediye etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Köy Okulları Kitapla Donatılıyor' isimli Sosyal Destek Programı (SODES) Projesi kapsamında Bent İlköğretim Okulu'na giden genç iş adamları, 2 bin kitap kapasiteli kitaplık ve değişik türlerde 200 adet kitap bağışında bulundu. Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, köy okullarının kütüphanelerinde kitapların yetersiz olduğunu belirtti. Bent köyündeki kütüphane ihtiyacı için dernekle iletişime geçtiklerini anlatan Uzunoğlu, talebe olumlu karşılık vererek ilköğretim okuluna kitaplık ve kitap bağışlayan iş adamlarına çocuklar adına teşekkür ettiğini ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Akbaş da Malatya'nın ücra bir köşesinde bulunan okula kitap desteği sağlayan iş adamlarına minnet borçlu olduklarını dile getirdi.

Bent İlköğretim Okulu Müdürü Orhan Tokmak ise sivil toplum kuruluşlarının okullara verdikleri desteğin eğitimdeki başarıyı artıracağına inandığını söyledi.

Dernek Genel Sekreteri Şaban Bol ilköğretim öğrencileri için kitap yardımı yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Zaman zaman farklı köylerdeki ilköğretim öğrencilerinin mektup yazarak kitap istediklerini anlatan Bol, ?Öğrencilerin bizlere yazmış olduğu mektuplar bizi çok etkiliyor. Köy okullarında kitap ve kütüphanelerin olmadığı ve okuyacak kitapları olmaması bizi üzüyor. Bu çerçevede Bent'te böyle bir kütüphane ve kitap ihtiyacı olduğunu duyduk. Hayırsever iş adamı üyelerimizin desteğiyle bu ihtiyacı gidermeye çalıştık. Bu tür projelerimiz artarak devam edecektir.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber