Sahil güvenlik faciayı önledi

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek amacıyla 7 kişilik zodyak botla yola çıkan 4'ü kadın, 5'i çocuk 20 kişi, kıyıdan 3 kilometre açıkta, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekip tarafından kurtarıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Datça Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, dün saat 23.30 sıralarında gelen bir ihbar üzerine harekete geçti. Sahil Güvenlik botu, Datça İlçesi'ne bağlı Emecik Köyü Sarı Liman mevkiinde, kıyıdan 3 kilometre açıkta, hareket halindeki zodyak botu durdurdu. Ekipler, 6 metre uzunluğundaki botun içinde 20 kaçağı, birbirlerine sokulmuş ve soğuktan titrer halde buldu. Sahil Güvenlik botuna alınan kaçaklar, Datça Limanı'na getirilip tedaviye alındı. Rahatsız olan kadın ve çocuklar tedavilerinden sonra jandarmaya teslim edildi. Kaçaklardan, 16'sının Myanmar, 4'ünün de Afganistan uyruklu oldukları belirlendi.

Kaçaklar ifadelerinde, bir minibüse bindirilerek Datça'ya getirildiklerini, Emecik Köyü Gavur Deresi mevkiinde 7 kişi kapasiteli zodyak bota bindirildiklerini anlattı. Yapılan incelemelerde, şüphelilerin daha önce de yurt dışına kaçmak isterken yakalandıkları belirlendi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber