666 iptali hemen yürürlüğe girmeyecek

Anayasa Mahkemesi, 27 Aralık 2012'de 666 sayılı KHK'ya ilişkin bazı maddeleri iptal etti. Ancak 666 çok karışık bir KHK olduğu için, ne iptal edildiğini anlamak oldukça zordur. Ama iptale ilişkin bazı önemli hususların bilinmesi gerekmektedir. Bunlar şu şekildedir:

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
666 iptali hemen yürürlüğe girmeyecek

ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARI GERİYE YÜRÜMEZ

Anayasa hükmü gereğince, Anayasa Mahkemesinin kararları geriye yürümemektedir. Yani 2011'den bu yana devam eden uygulamaya yönelik hiçbir mali mahsuplaşma olmayacaktır. İptal kararları, Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra geleceğe yönelik hüküm ifade edecektir.

Bir başka deyişle, KHK'nın Resmi Gazetede yayımlandığı tarihten, Anayasa Mahkemesinin 666'ya ilişkin iptal kararının Resmi Gazetede yayımlanacağı tarihe kadar geçen süre boyunca yapılan düzenlemeler geçerlidir. İptal edilen hükümler iptal olmuştur, yürürlüğe yeni giren hükümler bu tarih boyunca geçerli olacaktır.

MAHKEME 9 AYLIK SÜRE VERMİŞTİR

Anayasa Mahkemesi, iptal kararı verirken, iptalin 9 ay sonra yürürlüğe girmesine karar vermiştir. Yani mahkeme iptal kararı almış olsa da, şuan için değişen bir şey yoktur. 9 ay boyunca da değişen bir şey olmayacaktır. Yasama organı yani TBMM, kararın Resmi Gazetede yayımı sonrasında 9 ay içinde yasal düzenleme yapabilecektir. Bu süreye değin, 666'daki tüm hükümler geçerli olmaya devam edecektir.

MALİ KONULAR MECLİSE GELECEK

Memur maaşları hakkında önemli düzenlemeler içeren 666 sayılı KHK, TBMM'de görüşülmeden hayatımıza girmişti. Bu iptal kararıyla birlikte, memur maaşlarına dair konu yeniden Meclis Genel Kurulunda tartışılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber