Siirt'te askeri helikopterin düşmesi

"şehadet belgesi" teslim edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2013 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Siirt'te askeri helikopterin düşmesi

Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında 10 Kasım 2012 tarihinde gerçekleştirilen bir askeri sevkıyat sırasında helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin'in ailesine, oğullarının

"şehadet belgesi" teslim edildi.

Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın ve eşi Nazan Aydın, şehit ailesini Cumhuriyet Mahallesi Karaca Sokak'taki evlerinde Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü ve eşi Arzu Günlü, Manisa Garnizon Komutanlığı Şehit İşlem Şube Müdürü Albay Volkan Akay, Turgutlu Garnizon Komutanı Binbaşı Tarık Ercan, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ve eşi Türkan Orhan ile Turgutlu Jandarma Komutanı Yüzbaşı Levent Türker ile birlikte ziyaret etti.

Tuğgeneral Aydın, ziyarette şehit babası Abdullah Çetin'e, oğlunun Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nca gönderilmiş "şehadet belgesini" teslim etti.

Ziyarette yaptığı konuşmada, şehit haberinin acılı aile kadar kendilerini de üzdüğünü ifade eden Tuğgeneral Aydın, şunları söyledi:

"19 Mayıs gibi çok önemli bir günde dünyaya gelen Yüzbaşımız'ın Atamız'ın ölüm gününde vefat etmesi şehitliğin en güzelini kendisine yaşatmıştır. Vatanımıza canını vererek hizmet eden oğlunuza Allah'tan rahmet dilerken, sizlere sabırlar ve uzun ömürler diliyorum. Sizler bizlere şehitlerimiz tarafından bırakılan en kutsal emanetlerden birisiniz. Her zaman yanınızda olacağız."

Şehit babası Abdullah Çetin de olmasını istemedikleri olaylar sonrasında oğullarının şehit düşmesinden büyük üzüntü duyduklarını dile getirerek, "Acımızı yaşamaya başladığımız ilk günden itibaren, devletimizin temsilcileri olan askeri erkan, kaymakamlığımız, belediyemiz ve diğer kurumlar sürekli bizlerle beraber olarak acımızı paylaştılar. Bizleri hiç yalnız bırakmadılar. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber