Kadın girişimcilerden Başkan İça'ya ziyaret

TOBB Kütahya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevim Güral Olgun ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Mustafa İça'yı Keler Konağı Başkanlık makamında ziyaret ettiler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2013 22:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadın girişimcilerden Başkan İça'ya ziyaret

TOBB Kütahya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevim Güral Olgun ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Mustafa İça'yı Keler Konağı Başkanlık makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı bünyesinde 2007 yılında atanmış olarak göreve başladıklarını ve bunun 4 yılda bir seçimlerle yenilendiğini ifade eden Başkan Sevim Güral Olgun, "Biz, ilçeler dahil yaklaşık 2500 kadına girişimcilik ruhunu aşılamak ve rol modellerle bir araya getirme çalışmalarında bulunduk. Bu dönem seçilmiş olmanın bir farklılığı olmalı ve benim en büyük hayalim mevcut girişimci kadını desteklemek. Onların istihdam yaratmalarını sağlamak, dolayısıyla da KOBİ ayarındaki kadın girişimcilerimizi güçlendirmek istiyoruz. Kadınlarımızı KOBİ sektöründen çıkartıp yükseltmeyi hedefliyorum. 2023'de Dünyanın 10. ekonomisine sahip ülke olmak için mücadele verirken kadını güçlendirmeden bunu yakalamamız mümkün değil.Kütahya'nın kaderini değiştirmek için Kütahya'nın dışındaki yatırımcıyı bekliyoruz. Neden mevcut Kütahyalı yatırımcılarımızı destekleyerek onları büyüterek, onların iş güçlerini artırarak, bunları planlayıp hayal etmiyoruz. Biz mevcut Kütahya'daki yatırımcımızı desteklersek biz Kütahya'nın kaderini değiştireceğimize inanıyorum. Ama bunun en önemlisi de kadınlara bu şansın verilmesi ve kadınların desteklenmesi. Özellikle OSB'ye kadın girişimci geldiğinde pozitif ayrımcılık yaparak yer tahsis edilmesi, onların yolunu ve ufkunu açmak, desteklemek ve 2023'e Dünyanın 10'cu ekonomisi olarak girmemizi sağlamayı arzu ediyorum. Dolayısıyla da yerel yönetimlerden destek bekliyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Mustafa İça da, "Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum Seçilmiş olmak çok farklı bir duygu. Bununla birlikte sorumlulukları da çok farklı olmaktadır. Ben hem atanmış olarak görev yaptım. Hem de seçilmiş olarak görev yapmaktayım.Öncelikle hepinizi kutluyorum. Göreviniz liderlik ve bunun yanında topluma yön vermek. Hele hele kadın toplumuna yön vermek çok daha büyük bir sorumluluk isteyen bir iştir. Hatırlıyorsanız sizlerle birlikte KİŞGEM projemizde bir mukayese etmiştim. Bu mukayesede de iyi bir noktaya gidiyoruz. Ama yeterli değil. Kadın çalışanımız, girişimcimiz yüzde 8 civarındadır. Almanya, Norveç ve İsveç gibi ülkelere bakarsak bu seviye yüzde

40 ve 45' lere çıkarmışlardır. Bizim ekonomik hayatımızda bir denge kurulabilmesi için mutlaka bu seviyenin yükseltilmesi gerekmektedir. Ülkemizde 2023 vizyon projeler içerisindeki ilk 10 ülkenin 500 milyar dolarlık bir ihracatı hedeflenmektedir. Bunun mutlaka kadın girişimcilerimizin öne geçmesi ve diğer bayan girişimcilerinde sürüklemesi lazımdır. Tek başına bunu yapmak yetmiyor. Bulunduğum yerde geldiğimiz ilk günden itibaren kadın çalışanımızın, meslek edindirmede dahil pozitif ayırımcılık yaptık. ve iyi ki bunu yaptık. Çalışan kadın sayımız ve eğitim seviyesi de çok yükseldi. Geldiğimizde ilk orta seviye çok hakimdi.2004-2013 yılı arasını değerlendirdiğimiz bir kitap hazırlıyoruz. Bu kitap içinde bugüne kadar yaptıklarımız, vizyon projelerimiz ve tarih kültür çalışmalarımız yer alacaktır. Bunları da sizlerle paylaşacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber