Mardin karla bir başka güzel!

"Gece gerdanlık, gündüz seyranlık"

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Ocak 2013 23:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mardin karla bir başka güzel!

TÜRKİYE'nin inanç ve kültür turizmi merkezlerinden biri olan Mardin'de, son günlerde etkili olan kar yağışı, tarihi kentte ayrı bir güzellik getirdi.

Mardin'i etkisi altına alan kar yağışı zaman zaman hayatı olumuz etkilerken, kentteki tarihi cami, kilise, manastır ve medreseler beyaza bürünerek, farklı güzellik kazandı. Geçen yıl bir milyona yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Türkiye'nin açık hava müzesi niteliğindeki Mardin'de, bir süreden beri etkili olan kar yağışı ile birlikte görülmeye değer kartpostallık manzaralar oluştu.

"Gece gerdanlık, gündüz seyranlık" sözünün kullanıldığı Mardin için, Mardin Müzesi, Şehidiye Camisi, Kasımiye Medresesi Kırıklar Kilisesi, Deyrul-Zafaran Manastırı, Latifiye Camisi gibi tarihi ve turistik mekanları kaplayan bembeyaz kar görüntülerinden sonra bu kez, "Mardin beyaz gelinlik giydi" sözleri söylendi. Meteoroloji yetkilileri, dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ile kent merkezinde kar kalınlığının 20 santimetre olduğunu, gece saatlerinde en düşük hava sıcaklığının ise eksi 5 derece olarak ölçüldüğünü belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber