İstanbul'da ev sahibi olamayanlara KİPTAŞ'tan müjde

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2005 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önceki sosyal konut projelerine müracaat edip ev sahibi olamayanlar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen KİPTAŞ Yakuplu Evleri'nin satış kampanyası Başkan Topbaş'ın da katıldığı bir törenle başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Şirketlerinden KİPTAŞ "herkesin evi oluncaya kadar" sloganıyla, daha önce Başakşehir 5. Etap, Esenyurt Konutları ile İBB'nin TOKİ (Başbakanlık Toplu Konut İdaresi) iş birliğiyle İkitelli ve Halkalı Toplu Konutları Satış Kampanyası'na başvuruda bulundukları halde kurada hak sahibi olmayanlara yönelik olarak ev sahibi olma fırsatı sunuyor.

Yakuplu Evleri'nin satış kampanyası Saraçhane Belediye Sarayı'nda düzenlenen bir törenle başlatıldı. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş ile KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım'ın yanı sıra, Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Çevik, Bankanın Bölge Müdürü Cengiz Soykan, Yakuplu Belediye Başkanı Şanver Çolak, bazı büyükşehir bürokratları ve ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar katıldı. Toplam 242 daireyi içeren satış kampanyasına İstanbullular çok yoğun ilgi gösterdi.
Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, geçmişte yerleşim alanlarının kurgusunda yapılan önemli hatalar yüzünden bugün toplu konut, okul, sağlık ocağı, hastane ve park gibi sosyal donatı alanları için arsa bulmakta büyük güçlük çektiklerini belirterek, "Ucuz sosyal konut için yapılan talepleri, arsa bulamadığımız için yeterince karşılayamıyoruz. Bu yüzden Sayın Başbakanımızdan bize yeni arsalar vermesini talep ettik. Eğer şehirleri önceden daha iyi kurgulayabilseydik, bu sorunları yaşamazdık. Biz aynı kurgu hatalarını tekrarlamayacağız. Bu yüzden yeni oluşturduğumuz yerleşim alanlarının ulaşım planlarını şimdiden hazırlıyoruz. Bu çerçevede, metroyu Küçükçekmece ve Bahçeşehir'e kadar götüreceğiz" dedi.

Başta ulaşım ve toplu konut olmak üzere kentin bütün sorunlarını çözmek için "zamanla yarıştıklarını" ifade eden Başkan Kadir Topbaş, "Biz siyasiler için güven çok önemlidir. Bize güvenen vatandaşlar dişlerinden tırnaklarından artırarak zorlukla biriktirdikleri paraları ucuz konut sahibi olmak için bize veriyorlar. Bu güven bizim en büyük sermayemizdir. Yatırımcılar ve bankalar da düşük faizlerle maddi kaynak sağlamak için keselerinin ağzını açtı, ancak ağır sistem, bürokrasi bizim hızımızı kesiyor" diye konuştu.

İstanbul'da herkes ev sahibi olana kadar, TOKİ ve KİPTAŞ aracılığıyla, İkitelli, Zeytinburnu, Halkalı, Mimar Sinan, Tuzla, Esenyurt ve Sefaköy gibi bölgelerde, ucuz sosyal konutların yanı sıra kaliteli, yaşanabilir ve güvenilir konutlar yapacaklarının altını çizen Mimar Topbaş, inşaat sektörünün diğer sektörleri de hareketlendirerek, bu sayede işsizliğin de azalacağını kaydetti.

Toplantı sonunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, daha önce Halkalı Toplu Konutları'na başvuran ancak kurada hak sahibi olamayan Şenay Bulut isimli vatandaşın başvurusunu gerçekleştirdi. Özel bir hastanede yönetici sekreterliği yapan Bulut, "Bugüne kadar kirada oturdum. Uygun şartlarda ev sahibi olabileceğim için çok mutluyum" dedi.

Konuşmasının sonunda müteahhit firma yöneticisini kürsüye davet eden Kadir Topbaş, vatandaşların önünde yaptığı süre pazarlığıyla daha önce 18 ayda tamamlanması hedeflenen Yakuplu Evleri'nin inşaatının 11 ayda tamamlanması için söz aldı.

"Yakuplu Evleri" projesinde, 15 bin 892 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek 75 metrekarelik (2+1) toplam 304 daire yer alıyor. Arsa karşılığı olarak arsa sahibine bırakılan 62 dairenin dışındaki 242 daire satışa sunuldu. Evler Vakıfbank'ın vereceği 0.7 faizli krediyle 300 YTL'den başlayan taksitlerle 120 ay vadede satışa sunuldu.
Noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekilişinin ardından evler 18 ay sonra hak sahiplerine teslim edilecek. Satış kampanyasına katılacak olan vatandaşlar, ilk olarak Vakıfbank'a 2 bin YTL yatıracak. Daha önceki kuralarda 2 bin YTL yatırmış ve paralarını bankadan çekmemiş olan vatandaşlar, bunu belgeleyen dekontlarıyla yeni kampanyaya katılabilecek. Dairelerin peşin fiyatı 48.500 YTL olurken, 120 ay taksitle ev alacak İstanbullular toplam 69 milyar 558 milyon lira ödeme yapacak. "Yakuplu Evleri" projesinden, sadece daha önceki satış kampanyalarına katılan ve kuralarda hak sahibi olamayan 23 bin kişi yararlanabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber