Gümrük alımında 2 kadro boş kalacak

Gümrük alımlarında grafik mezunları ve güzel sanatlar mezunları için 2 kadro ayrıldı. Ancak bu bölümlerden başvuru yapabilecek 70 üstü puanlı aday yok.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ocak 2013 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümrük alımında 2 kadro boş kalacak

70 puan üstü grafik ve güzel sanatlar mezunu yok!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 2 bin 176 personel alımı ilanını geçen hafta verdi ve bu hafta başvurular bugün başladı. İlana ulaşmak için tıklayınız.

Başvuru yaparken dikkat etmeniz gereken önemli noktaları öğrenmek için tıklayınız.

2 kadro için bu bölümlerden mezun isteniyor

Bakanlık, personel alım ilanında grafik mezunları için 2 kadro ayırmış durumda. Bu alıma grafik bölümü ile denk olan grafik sanatlar, grafik sanatları, grafik tasarım,grafik tasarımı ile grafik sanatlar ve grafik tasarım bölümleri de başvuabilir.

Baraj 70 puan ama 70 üstü aday yok

Grafik bölümü mezunlarının bir araya gelerek bize ilettikleri bilgiler şu şekildedir:

"Sınava katılmış grafikçilerin hemen hepsine ulaşmış durumdayız. son atamalarda 70 üzeri alan 3 arkadaşımız da atandı. Geri kalan arkadaşlarımızın tamamı 68 puan altındadır. Geçen sene yapılan ÖSYM uzman yardımcılığı sınavında baraj puan nedeniyle grafik için ayrılan 2 kişilik kadro boş kalmıştı. Şimdi ise Gümrük bakanlığı 2 kişi kadro açmış ve kuvvetle muhtemel bu kadroda boş kalacak. hem kamu kalifiye elemana zamanında ulaşamıyor hem de arkadaşlarımız hak ettiği kadrolara atanamıyorlar."

Güzel sanatlar bölümü mezunları ise bu durumu şu şekilde izah etmişlerdir:

"merhaba. gümrük bakanlığı ile ilgili alımlar basladı. bizler güzel sanatlar mezunu olarak tercih yapamıyoruz. Çünkü 2012/2 kasım atamalarında bizden en son 69 puan alan arkadaslar gitti. 70 üzeri alan aday kalmadı. dolayısıyla bizim için basvuru puanının düşmesi gerekiyor ve hiç bişey yapılmıyor. lütfen bu konuyu gündeme getirin"

Bakanlık istisnai önlem almalı

Yukarıda ilettiğimiz mesajda da görüldüğü üzere 70 puan üstü grafik ve güzel sanatlar mezunu aday kalmamıştır. Hem bu kadrolarda görev almak için heyecanla bekleyen bu adayların mağdur olmaması hem de Bakanlık kadrolarının boş kalmaması için gereken önlem acilen alınmalıdır.

Alınacak olan önlem ayrımcılık olarak nitelendirilecek bir durum değil, kamu yararı gereği alınan bir önlem olmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber