Emniyetinden trafik akışı için uygulama getirildi

Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Bartın’da sokakların dar olması nedeniyle bazı cadde ve trafiğin yavaş işlemesi nedeniyle yazılı olarak açıklamada bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2013 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyetinden trafik akışı için uygulama getirildi

Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, sokakların dar olması nedeniyle kamyonetlerin şehir içine giriş konusunda saat uygulaması yapıldığını söyledi. Müdür Altınok, “İlimizdeki araç sayısının artması, cadde ve sokakların dar olması, yaya kaldırımlarının işgal edilmesi, kaldırım üzerine araç park edilmesi nedeniyle yayalar yolda yürümek zorunda kalmakta ve sık, sık kazalar meydana gelmektedir.

Trafik yoğunluğunu azaltmak, yol kullanıcılarının mağdur olmasını engellemek amacıyla özellikle Kemer Meydanı, Şadırvan Caddesi, Karakaş Caddesi, Yukarı Çarşı, Cumhuriyet Caddesi, Davut Fırıncıoğlu Caddesi ve Eski Konak Caddelerinde bazı uygulamalar getirildi.

İl Trafik Komisyonu tarafından 1998 ve 2005 yılında alınmış olan kararla kamyonetlerin şehir içine giriş, çıkış saatleri düzenlendiğinden, yük naklinde kullanılan kamyonetlerin sabah 09.00 ile 11.30 öğlen 14.00 ile 16. 30 ve akşam saatlerinde ise, 18.00 ve 07.30 saatleri haricinde yukarıda belirtilen cadde ve sokaklara giremeyeceklerdir. Cadde ve sokaklarda bulunan ve kısa süreli yolcu ve yük indirip bindirilmesi amacıyla açılan ceplerdeki park sürelerine uyulması, araç sürücülerinin araçlarını park yasağı bulunan ve yaya kaldırımları üzerine kesinlikle park etmeyecektir. İlimiz merkezinde özürlülerin araçlarını park etmeleri için ayrılmış park alanlarına kesinlikle başka araçların park etmesine müsaade etmeyeceğiz. Gece görüşünde tehlike yaratan sis farları yönetmelikte belirtilen yağışlı, sisli havalar dışında kullanılamayacaktır” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber