Başbakanlık.gov.tr niye kullanılmıyor?

Haber Giriş : 16 Kasım 2005 02:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Başmüşaviri Akif Beki, resmi yazışmalarında e - posta adresi olarak 'basbakanlik.gov.tr' yerine özel bir şirketin adresini kullanıyor.

Geçtiğimiz hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 'Avrupa Birliği ve Türkiye'nin bilişime bakışı' konulu röportaj yapmak üzere Başbakanlık Başmüşaviri ve Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki ile e - posta yoluyla bir haberleşmemiz oldu.

Akif Beki, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'gazeteler için yüzyüze mülakat vermediğini, istisnai olarak seyahatlerinde ve televizyon yoluyla yüzyüze röportaj verdiğini' hatırlatarak, görüşme talebini reddettiğini, e - posta yoluyla bildirdi.

Yahoo.com da var

Yazışmalar sırasında Başbakanlık Başmüşaviri Akif Beki'nin kullandığı elektronik posta (e - posta) adresi dikkatimi çekti. Beki, 'Superonline.com' uzantılı bir e - posta adresi kullanıyordu. 2005 yılını 'bilişim' yılı ilan eden, özellikle kamu kurumlarında e - dönüşüm konusunda oldukça iddialı olan hükümetin, bu kadar üst seviyede, Başbakanlığın resmi adresini (basbakanlik.gov.tr) kullanmayıp özel bir şirket adresini seçmesi, hem güvenlik hem de kurumsallaşma (e - dönüşüm) açısından soru işaretlerini akla getiriyor. Bu arada, birim yöneticisi Ahmet Tezcan da 'yahoo.com' uzantılı e - posta adresi kullanıyor.

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber