Bitlis'te hükümlü, tutuklu ve eski hükümlülere yönelik çalışmalar devam ediyor

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı tarafından hükümlü, tutuklu ve eski hükümlülere yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Bitlis Sanayi ve İş Adamları Derneğinde (BİSİAD) bir toplantı gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2013 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bitlis'te hükümlü, tutuklu ve eski hükümlülere yönelik çalışmalar devam ediyor

Toplantıya Başkanlık yapan Koruma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Savcısı Behçet İşlek tarafından hükümlü, tutuklu ve eski hükümlü ailelerine yönelik yapılması düşünülen çalışmalar ile ilgili kurul üyelerine bilgilendirme yapılarak, fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda bir konuşma yapan İşlek, çalışma hakkında bilgiler verdi. İşlek, "Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlüler ile Denetimli Serbestlik kapsamındaki yükümlülere yönelik gerekli iyileştirme çalışmalarının yapıldığı, bu kapsamda ziyaret edilen hükümlü ailelerin ciddi bir desteğe ihtiyaç duydukları görüldü. Bu konuya yönelik çalışmanın yapılması kararlaştırıldı. Hükümlülere yönelik devam eden iyileştirme çalışmalarının hükümlü ailelerinden bağımsız yürütülemeyeceği, hükümlünün topluma yararlı bir birey olması, tahliye sonrası sosyal ve ekonomik adaptasyonunun sağlanması için ailenin de psiko-sosyal, eğitim, kültürel ve maddi olarak desteklenmesi şart olmuştur. Proje kapsamında Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü'ne gerekli bilgi verilmiş olup, Adalet Bakanlığı tarafından verilecek onay ve yönlendirme sonrasında çalışmalara hızlı bir şekilde başlanılacaktır" dedi.

Çalışmalara tüm kamu ve kuruluşlarının desteğine ihtiyaç olduğunu belirten İşlek, "Yapılacak çalışmalar ile ilgili Valilik başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşların desteğinin son derece önemli olduğu ve çalışmaların tüm kurumlar tarafından da benimseneceği öngörülmektedir. Kurul üyeleri tarafından yapılacak olan çalışmaları topyekun bir şekilde destek sağlanacağı, bu konuda ciddi bir ihtiyacın olduğu belirtilmiştir. Ayrıca; eski hükümlü M.Y.' nin 'Süt Sığırcılığını Geliştirme' isimli hazırlamış olduğu kişisel projesi kabul edilerek, özürlü ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden ceza olarak kesilen paraları kullanmaya yetkili komisyona gönderilecektir. Hükümlülerin kendi işini kurmaya yönelik kişisel proje hazırlamaları halinde Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne müracaat ederek Projelerinin Koruma Kurulu'nda değerlendirilmesine dair karar alınmıştır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber