İlk Bakanlar Kurulundaki detaylar/ Video

Bakanlar Kurulu, kabine revizyonunun ardından ilk toplantısını yaptı. Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantıya ilk gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, son gelen ise Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu oldu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın makam aracı yerine sivil plakalı otomobili tercih etmesi dikkat çekti.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 29 Ocak 2013 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu, geçen hafta gerçekleştirilen revizyonun ardından ilk toplantısını dün yaptı. Kabinede 4 yeni isim ilk defa Bakanlar Kurulu'na katıldı. Toplantı öncesi Başbakanlık Merkez Bina'ya yeni isimlerden ilk gelen çiçeği burnunda Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik oldu.

Merkez Bina'ya girmeden önce gazetecilerin bulunduğu bölüme gelen Çelik, ilgiden dolayı teşekkür ederken, 'Sizinle dünyanın bir çok yerinde beraber olduk, birçok seyahatte bulunduk. Şimdi farklı bir pozisyonda beraber olacağız. Ben sadece teşekkür etmek için, bu ilk gün; size hepinize hayırlı günler dilemek için geldim, çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.

AVCI, SİVİL ARABAYLA GELDİ

Ömer Çelik'in ardından Bakanlar Kurulu'na gelen isim yeni İçişleri Bakanı Muammer Güler oldu. Güler de 23 plakalı makam aracıyla Merkez Bina'ya giriş yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na atanan Prof. Dr. Nabi Avcı ise kırmızı plakalı makam aracı yerine, sivil plakalı araçla geldi. Avcı'yı getiren arabanın, Milli Eğitim Bakanlığı'na ait olduğu kaydedildi.

Yeni Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise yeni bakanlar arasında Merkez Bina'ya son gelen isim oldu. Müezzinoğlu da kendisine tahsis edilen 30 plakalı makam aracıyla giriş yaptı.

ÜÇ YENİ BAKAN YAN YANA

Kabine toplantısından da farklı görüntüler yansıdı. Yeni Bakanlar Nabi Avcı, Ömer Çelik ve Muammer Güler'in yan yana oturdukları gözlendi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanında, masanın en uç köşesinde yerini aldı. Başbakan Erdoğan, toplantıya gelişinde bakanların elini tek tek sıkarken, kabinenin yeni üyelerine 'Hayırlı olsun' dedi.

Nabi Avcı, Ömer Çelik ve Muammer Güler'in birlikte oturduğu görüldü. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise Milli Savunma Bakanı Yılmaz'ın yanına oturdu.

Ergin ve Avcı'dan mola

Bakanlar Kurulu toplantısına yemek arası verildiği sırada Milli Eğitim Bakanı olarak yeni atanan Nabi Avcı Merkez Bina'dan ayrıldı. Yürüyerek Milli Eğitim Bakanlığı'na giden ve çevrede gördüğü bazı kişilerle konuşan Bakan Avcı daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın yakınında bulunan bir araca bindi. Bakan Nabi Avcı'nın ardından ise Adalet Bakanı Sadullah Ergin de toplantının yapıldığı Merkez Bina'dan ayrıldı. Ergin ve Avcı bir süre sonra Başbakanlık binasına geri dönerek toplantıya katıldı.

video

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber