Fazla çalışma ücreti olmazsa hızlı trenler aksayacak

Bütçe Yasası ile TCDD’de çalışan sözleşmeli personelin fazla çalışma ücretlerinin kesilmesi “acı gerçeği” de gözler önüne serdi.

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 30 Ocak 2013 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fazla çalışma ücreti olmazsa hızlı trenler aksayacak

Personel yetersizliği nedeniyle çalışanlara yoğun fazla mesai yaptırıldığı ortaya çıktı. Tren seferlerinde iptaller gündeme geldi. Maliye ve Ulaştırma bakanlıklarına yazı gönderen TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, fazla çalışma yaptırılmazsa yüksek hızlı trenlerin de aralarında bulunduğu seferlerin iptal edileceğini bildirdi.

Bütçe Yasası’nın K Cetveli’nde, TCDD’de 399 sayılı KHK’ye tabi olarak çalıştırılan sözleşmeli personele ödenecek fazla çalışma saat ücretine yer verilmedi. Bunun üzerine TCDD Genel Müdürlüğü de kurum içi yazı yayımlayarak, personele fazla mesai yaptırılmamasını istedi. Ancak bu durum, seyrüfeser hizmetlerinde yoğun şekilde fazla mesai yaptırıldığı gerçeğini de ortaya çıktı.

5.500.000 saat fazla mesai!

Emeklilik, istifa ve ölüm gibi nedenlerle personel sayısının yıldan yıla azaldığına işaret eden Karaman, mevcut trenlerin çalıştırılmasında yeterli sayıda personel bulunmaması nedeniyle fazla çalışma ücretlerinin ödenmemesi halinde, yolcu, yük ve özellikle Ankara-Eskişehir-Konya hattında çalışan Yüksek Hızlı Trenlerin iptal edilmesine, işyerlerinin büyük bir bölümünün seyrüsefer hizmetlerine kapatılmasına neden olacağını belirtti.

Karaman, “Oysa ki sözleşmeli statüde çalışan personele 2012 yılı sonu itibarıyla 5.500.000 saat fazla mesai yaptırılmış, karşılığında da 7.425.000 TL ödenmiştir. 2012 yılı personel giderlerimiz ise 787.932.000 TL olup, fazla mesai giderimiz, toplam personel giderlerimiz içerisinde yüzde 1 gibi çok cüzi bir oranı kapsamaktadır” dedi.

2 bin 350 ilave personel

Karaman, seyrüseferden bizzat sorumlu olan sözleşmeli personele fazla çalışma ücreti olarak 7 milyon 425 bin lira ödenmesi yerine fazla mesai saatlerinin yeni istihdam edilecek asgari ücretli personel eliyle yapılması durumunda 2 bin 350 ilave personele gereksinim olacağını kaydetti.

Karaman, “Dolayısıyla asgari ücretli personel eliyle yürütülse dahi bu işgücünün aylık maliyeti 2.679.000 TL, yıllık maliyeti ise 32.148.000 TL olmaktadır” dedi.

Sendika tepkili

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Başkanı Yavuz Demirkol, fazla mesai yaptırılmadan işlerin yürütülmesi için 2 bin 350 personele ihtiyaç olduğunun belirtildiğine işaret ederek, “Bunun anlamı, ihtiyaç bulunan 2 bin 350 kişinin işinin diğer personel tarafından saat başı 1.45 TL gibi bir fazla mesai ücreti (Bu ücretten ayrıca vergi de kesilmektedir) karşısında yapıldığıdır. Bazı aylarda personelin normal çalışma saatinin 2 katı çalışan personel bulunmaktadır” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber