Ağır hasarlı evde yaşıyan aile yardım istiyor

Van'da, 7 kişilik Çollu ailesinin oturduğu 2 odalı ev geçen yıl meydana gelen depremlerde ağır hasar aldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Şubat 2013 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ağır hasarlı evde yaşıyan aile yardım istiyor

Bir odanın çökmek üzere olduğunu belirten Zahir Çollu, maddi durumlarının kötü olduğunu ve başka bir eve çıkamadıkları için, evin diğer odasında 7 kişi barınmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Geçen yıl Van'da 23 Ekim'de 7.2 ve 9 Kasım'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremlerde Hacıbekir Mahallesi'nde Çollu ailesinin yaşadığı 2 odalı ev de büyük hasar gördü. Ekipler eve 'ağır hasarlı' raporu verdi. Tapusu yakınlarına ait olan evde 4 çocuğu, eşi ve annesiyle birlikte yaşayan ve yaz aylarında inşaatlarda çalışan Zahir Çollu, maddi durumları elvermediği için başka eve taşınamadıklarını söyledi. Evin bir odasının yıkılmak üzere olduğunu belirten Çollu, "Yaşadığımız ev 2 odalı. Bir odası çökmek üzere. O yüzden hepimiz bir odada yatıp kalkıyoruz. Evin birgün başımıza çökmesinden korkuyoruz. Ama yapacak birşey yok. Çünkü başka bir eve çıkacak gücüm yok" diye konuştu.

'BAŞIMIZA ÇÖKECEK'

Yazın inşaatlarda çalıştığını, kışın ise iş bulamadığını belirten Zahir Çollu, komşularının desteği ile geçindiklerini söyledi. Çocukların okul masraflarının da zaman zaman öğretmenlerin desteği ile sağladığını belirten Çollu, "Sadece deprem olacak evim yıkılacak diye korkmuyorum. Çok kar yağdığı zaman da ev başımıza çökecek diye korkuyorum. Yetkillierden yardım bekliyorum" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber