2 yaşındaki çocuk evi küle çevirdi

Üsküdar'da, kibritle oynayan 2 yaşındaki çocuk, oturdukları gecekonduyu yaktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Şubat 2013 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2 yaşındaki çocuk evi küle çevirdi

Vatandaşlar itfaiyenin zamanında gelmesine rağmen müdahale etmekde geciktiğini iddia ederek tepki gösterdi.

Yangın saat 15.00 sıralarında Ünalan Mahallesi, Ünsalan Caddesi 27 numarada bulunan gecekonduda çıktı. Gecekonduya 1 ay önce taşınan Osman-Gülten Demir çifti sabah işe giderken kızları Hülya (20) ve Ceren (12) ile torunları Ali Kemal, evde kaldı. Kız kardeşler ev işleri ile uğraşırken 2 yaşındaki Ali Kemal kibritle oyun oynamaya başladı. Bu sırada bir kibrit üzerine düştüğü koltuğu tutuşturdu. Yangını fark eden kız kardeşler panikle çığlık atmaya başladı.

VATANDAŞLAR YARDIMA KOŞTU

Kız kardeşlerin çığlıklarını duyan çevredeki vatandaşlar hemen yardıma koştu. Duman içinde kalan gecekonduya giren vatandaşlar içeridekileri çıkardı. Kız kardeşler ile küçük çocuk dumandan etkilenmemesi için evden uzaklaştırıldı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Ünalan, Kadıköy ve Erenkoy itfaiye grupları sevk edildi.

MÜDAHALEDE GECİKTİ İDDİASI

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri müdahale etmek için hazırlık yaptı. Yoğun duman nedeniyle oksijen maskesi takan bir itfaiye eri evin içine hortum uzattı. Vatandaşlar da itfaiyeye yardımcı oldu. Yoğun duman arasında alevlerin yükselmeye başladığını gören vatandaşlar itfaiye ekiplerinin bir an önce müdahale etmesini istedi. İddiaya göre pompanın arızalanması nedeniyle alevlere zamanında müdahale edilemedi.

ALEV ALEV YANDI

İtfaiyenin müdahale etmede gecikmesi nedeniyle büyüyen alevler bir anda gecekonduyu sardı. Yangın sırasında küçük çaplı patlamalar da meydana geldi.Alevler yan binayı da tehdit etmeye başladı. Gelen takviye ekipler yangına müdahale etti. Yaklaşık yarım saat süren çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alınırken, gecekondu tamamen yandı.

YANGINI GÖZYAŞLARI İÇİNDE İZLEDİ

Gecekondudaki yangının söndürme çalışmaları sırasında tekrar yangın yerine Hülya ve Ceren kardeşler gözyaşlarını tutamadı. Gecekondunun göz göre göre yandığını ifade eden çevre sakinleri itfaiyenin olay yerine zamanında gelmesine rağmen, daha dumanlar çıkarken müdahale edememesi nedeniyle yangının büyüdüğünü iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber