'Türkiye'yi YÖK'ten kurtaralım!'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2005 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur Sen Konfederasyonu Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğan, Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK) Türkiye'ye zarar verdiğini öne sürerek, "Yetkilileri, Türkiye'yi YÖK'ten kurtarmaya davet ediyorum" dedi.

Trabzon Lisesi Mehmet Ali Yılmaz Konferans Salonu'nda düzenlenen Eğitim Bir-Sen Doğu Karadeniz Bölge Toplantısı'nda konuşan Genel Başkan Gündoğdu, YÖK ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e eleştirilerde bulundu. Cumhurbaşkanı Sezer'in resepsiyonlarda ayırımcılık yaptığını ve bunun da Türkiye'ye zarar verdiğini iddia eden Gündoğdu, "Cumhurbaşkanımız resepsiyon davetlerine bakanları, milletvekillerini, partilileri eşlerinin kılık kıyafetine bakarak davet ediyor. Bu ciddi bir ayırımcılıktır. Cumhurbaşkanının bu davranışı Türkiye'ye zarar veriyor" dedi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) başörtüsüyle ilgili verdiği karara da değinen Gündoğdu, "AİHM, Türkiye ile ilgili bütün meselelerde uluslararası hukuku referans alırken, başörtüsü meselesinde Türkiye'nin iç hukukunu referans alması gerçekten büyük bir ayrımcılık. Ermeni meselesinde olsun, Kıbrıs meselesinde olsun Fransa'ya lanet okuyan içimizdeki ulusalcılar, maalesef Kahramanmaraş'ı unutarak başörtüsü gibi bizim için önemli milli bir değeri olan bu konuda Fransız kesilerek, Fransa'yı alkışlayabilmektedir. Halbuki Fransa'da dahil bugün hiçbir Avrupa ülkesinde üniversitelerde başörtü yasağı diye bir yasak yoktur" diye konuştu.

YÖK'ün ülkeye zarar verdiğini ve bu nedenle kaldırılması gerektiğini savunan Gündoğdu, "YÖK Başkanı'nın yolsuzluğa adı karışmış bir rektörü Cumhuriyet adına sahiplenmesi, Cumhuriyetin ilkelerini en iyi bilen öğretmenler olarak bizleri ciddi anlamda üzmüştür. Artık YÖK ıslah edilmelidir demiyoruz, YÖK kaldırılmalıdır. YÖK bu milleti oyalamaktadır, devletin geleceğine zarar veriyor. Yetkilileri Türkiye'yi YÖK'ten kurtarmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Öğretmenlerin her zaman fedakarlık yaptığını söyleyen Gündoğdu, "Sağlık Bakanı, '9 bin YTL veriyoruz doğuya, güneydoğuya doktor gönderemiyoruz' diyor. Öğretmenlerin fedakarlığını görsünler. Bin 500 YTL versinler öğretmensiz köy bırakmayalım. Bunu buradan açıkça ilan ediyorum. 'Öğretmenlerin hakkı ödenmez' lafının artık bir işe yaramadığı, ödenmez diye diye hakkımızın verilmediği ortaya çıkmıştır" dedi.

Bölge toplantısına Eğitim Bir-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Trabzon il ve ilçe yönetim kurul üyeleri de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber