Patnos'ta mezarlar farklı yöne bakıyor

Ağrı’nın Patnos ilçesindeki Asri Mezarlığı’nda bulunan birçok mezarın kıble yerine farklı yönlere bakması dikkat çekiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2013 23:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Patnos'ta mezarlar farklı yöne bakıyor

Asri Mezarlığı'nda birçok eski mezar yönü kıbleye bakarken, aynı mezarlık içerisindeki bazı yeni mezarlar ise farklı yönlere bakıyor. Yan yana birçok mezarın kıble yönlerinin farklı açılara bakması vatandaşları şaşırttı. Mezarlıktaki birçok mezarın yan yana, ancak kıble yönlerinin farklı olduğunu ifade ede eden vatandaşlar, “Mezarların etrafında yaptığımız incelemelerde inanılmaz manzaralarla karşılaştık. Bu durumu kimsenin fark etmemesi çok ilginç. Mezarların kıbleye bakmaması dini açıdan da rahatsızlık verici bir durumdur. Bu konuda mezar sahipleri ve yetkililer gerekli çalışmayı yapmaları gerekmektedir” dedi.

Murat Taşdemir adlı vatandaş da, mezarların farklı yönlere bakmasının ciddi bir sorun olduğunu belirterek, “Mezarlıkta kim uygun bir yer bulduysa kıbleye bakmaksızın ölüsünü defnediyor. Bir düzen yok, bekçimiz yok” diye konuştu.

Konuyla ilgili konuşan Ağrı İl Müftü Yardımcısı Şevket Dilmanç ise, konunun araştırılacağını belirterek, “Fıkıh kitaplarında 'İstikbal-i Kıble', yani kıble yönüne dönmek diye geçiyor. Mezarlar arasında ciddi açı farkı yoksa, kıble yönüne dönmesi önemlidir. Ama genel olarak kıbleye dönük olası lazım. Yönler arasında ciddi bir fark olan mezarlarla ilgili de araştırma yapacağız” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber